Hitri in enostavni arašidovi piškotki (brez moke, glutena in laktoze) za katere potrebujete zgolj tri sestavine.
Poskusite jih pripraviti tudi vi in odkrijte čar preprostosti.
SESTAVINE:
- 1 jajce
- 1 skodelica arašidovega masla
- 1/2 skodelice kokosovega sladkorja
DODATKI PO ŽELJI:
- 1/2 – 1 žličke vanilije v prahu (vmešamo v maso)
- cimet (vmešamo v maso / posujemo po pečenih piškotih, takoj ko jih vzamemo iz pečice)
- čokolada (koščke čokolade vmešamo v maso / ohlajene pečene piškote oblijemo s stopljeno čokolado)
- sesekljani orehi / arašidi (vmešamo v maso)
- suhe brusnice / rozine (vmešamo v maso)
POSTOPEK:
Vse sestavine zmešamo z mešalnikom. Z žilco zajemamo maso in med dlanmi oblikujemo približno 2 cm velike kroglice, ki jih polagamo na pekač obložen s papirjem za peko. Nato vzamemo vilico in z njo nekoliko potlačimo vsako posamezno kroglico in oblikujemo vzorec. Vilice najprej odtisnemo iz ene strani, nato še z nasprotne. Pečemo cca 10 minut pri 175 stopinjah.
SPODBUJAMO OTROŠKO KULINARIČNO USTVARJALNOST IN MEDSEBOJNO POVEZOVANJE
NAŠI ENOSTAVNI RECEPTI, omogočajo veliko svobodne kuharske ustvarjalnosti in razvijanje kreativnosti pri otrocih. Poigrajte se s predlaganimi dodatki, izboljšajte recept, vzemite samo del, idejo ali postopek in si ustvarite svojo unikatno verzijo jedi.
Leave a reply