Brezglutenske tortilje iz samo 2 sestavin

Poenostavljena, zelo hitro pripravljena in bolj zdrava različica tortilj iz čičerikine moke. Brez mesenja, valjanja ali stiskanja testa – pečene kot palačinke. Odlično se obnesejo polnjene z različnimi slanimi nadevi v obliki wrapsov (wraps), buritosov (burritos) in quesadillas. Prav tako lahko iz njih lahko pripravimo tudi zdrav domači tortilja čips iz pečice.

SESTAVINE:

  • 1 skodelica čičerikine moke
  • 1 skodelica vode (lahko več ali manj)
  • 1-2 žlici mletih lanenih semen + 3-6 žlic vode (neobvezno)
  • 1/4 žličke soli (neobvezno)
  • začimbe po izbiri, nap. česen v prahu, origano… (neobvezno)
  • kokosova maščoba za peko (nobvezno)

 

POSTOPEK:

Vse sestavine zmešamo v blenderju, da dobimo gladko in tekoče testo brez grudic. Testo pustimo stati vsaj 10 minut.

Na zmernem ognju segrejemo veliko teflonsko ponev in jo po potrebi rahlo namastimo s kokosovo maščobo. Med vlivanjem testa ponev obračamo, da se testo lepo razleze. Tortiljo pri zmerni temperaturi pečemo cca. 1 minuto oz. toliko časa, da se začne testo ob robu ločevati od ponve. Potem pa jo s pomočjo lopatice obrnemo in zlato zapečemo še na drugi strani.

Pečene tortilje sproti odlagamo na večji plitev krožnik in jih pustimo, da se ohladijo.

NASVET:

Dodajanje dodatne tekočine prepustimo lastnemu občutku in želji glede debeline tortilj.