Čudoviti piškoti, ki se kar topijo v ustih.
SESTAVINE:
- 300 g gladke moke
- 100 g sladkorja v prahu
- 1 vaniljev sladkor
- 150 g mehkega masla
- 2 jajci
- 1/2 zavitka pecilnega praška
- ščepec soli
TEMNO TESTO:
- 5 – 10 g kakava v prahu
- 2 – 4 žlice kisle smetane
- ščepec cimeta
OBLIV:
- 100 g temne čokolade
- 3 žličke kokosove maščobe
DEKORACIJA:
- sesekljane goji jagode
POSTOPEK:
Zmehčano maslo z mešalnikom penasto stepemo. Ko je svetlo in rahlo, postopoma začnemo dodajati sladkor v prahu, vanilijev sladkor in sol. Mešamo, dokler masa ni enakomerna, nato vmešamo jajci, na koncu pa po žlicah dodajamo še moko, ki smo jo prej presejali s pecilnim praškom.
Kakavova zmes: masi dodamo kakava, cimet in kislo smetano. Premešamo z električnim mešalnikom.
Zmes nadevamo v dresirno vrečko s poljubnim nastavkom za brizganje in jo nabrizgamo na papir za peko v obliki srčkov, krogov, rožic …
Piškote pečemo pri 180 stopinjah v že ogreti pečici približno 8 – 10 minut. Pečeni piškoti so zelo rahli, zato jih ne odstranjujemo s papirja za peko, ampak počakamo, da se ohladijo.
Ohlajene piškote poljubno okrasimo s čokolado, ki smo jo skupaj s kokosovo maščobo stopili nad paro. Okrasimo po želji.
