Majhni prikupni grižljajčki – tortice na palčkah, oblite s čokolado in okrašene po trenutnem navdihu so vedno bolj popularne in primerne za vsako priložnost. Da bo priprava cake pops-ov še bolj zabavna, vam predstavjamo recept brez peke, ki je tako enostaven, da se vam pri pripravi brez težav pridružijo tudi vaši mali kuharski mojstri.
SESTAVINE:
- 75 g piškotov bebi ali savoiardi
- 50 -75 g maslenih piškotov (albert)
- 25 g mletih orehov ali lešnikov
- 50 g stopljene bele čokolade
- 0,5 dl mleka
- 25 g skute / mascarponeja
- ½ žličke vanilijeve arome
- ščepec soli
DODATKI (po želji):
- ¼ male žličke cimeta
- 1/2 žličke mlete pomarančne lupinice
- rum
OBLIV:
- 100 g temne ali bele čokolade za kuhanje
- 2-3 žličke kokosove maščobe
POSTOPEK:
- Obe vrsti piškotov zdrobimo. Najlažje je, če jih damo v plastično vrečko in jih nato zdrobimo s pomočjo valjarja.
- Zdrobljene piškote damo v veliko posodo in jih prelijemo z mlačnim mlekom in dodamo ostale sestavine.
- S kuhalnico zmešamo, tako da dobimo enotno zmes.
- Če se nam masa zdi preveč mokra, dodamo več mletih piškotov, če pa presuha, dodamo še malo mleka.
- Maso moramo poskusiti in po želji lahko dodamo še kakšne druge sestavine.
- Maso za 1 uro postavimo v hladilnik, da se ohladi, potem jo lažje oblikujemo.
- Oblikujemo kroglice in jih za nekaj minut postavimo v skrinjo, da se strdijo.
-
Stopimo belo in temno čokolado in ji primešamo kokosovo maščobo. Pripravimo si stojalo, kamor bomo cake popse odlagali (zelo dobro se obnese stiropor). Vsako palčko nato najprej pomočimo v čokolado (cca 1 cm), nato jo zapičimo v kroglico. Kroglico pomočimo v stopljeno čokolado, nato pa s palčko potolčemo po robu kozarca, da odvečna čokolada odteče.
-
Nato jo posujemo s pisanimi mrvicami oziroma okrasimo s poljubno dekoracijo. Lahko počakamo, da se čokolada strdi in jo nato okrasimo s čokolado druge barve…
-
Okrašene in dokončane cake popse zapičite v stiropor in postavimo na hladno, da se ustrezno strdijo.
IDEJA:
Cake popsi čebelice (TRUP: bel čokoladni obliv obravan s kurkumo ČRNE ČRTE: temna čokolada KRILA: diski iz bele čokolade)
USTVARI SI SLADKE SPOMINE!
PERSONALIZIRANE KUHARSKO – SPOMINSKE KNJIGE ZA OTROKE