Čokoladna rolada brez moke

Hitra, enostavna, poceni in božansko dobra rolada.

SESTAVINE:

TESTO:

  • 6 jajc
  • 60 g sladkorja v prahu
  • 120 g temne / jedilne čokolade

NADEV:

  • marelična marmelada
  • 160 ml kisle smetane
  • 330 ml rastlinske sladke smetane za stepanje
  • vaniljev sladkor / pasta po okusu (lahko izpustite)

PRELIV:

  • 100 g temne / jedilne čokolade
  • 1 žlica masla
  • 1-2 žlici smetane / mleka

POSTOPEK:

TESTO

Rumenjake in sladkor pesnato vmešamo, dodamo stopljeno in ohlajeno čokolado. Beljake stepemo v sneg in ga ročno primešamo masi.

Na pekač (velikosti 35 x 35 cm) položimo naoljen peki papir in nanj vlijemo maso, pečemo približno 10 minut na 190 stopinj.

Medtem delovni pult posujemo s sladkorjem v prahu.

Pečeno testo skupaj s peki papirjem prevrnemo na delovni pult. Na peki papir položimo mokro krpo. Počakamo nekaj sekund in peki papir odstranimo. Pustimo, da se testo ohladi.

NADEV

Dobro ohlajeno sladko smetano prelijemo v posodo. Z mešalnikom jo stepamo do mehke teksture. Dodamo kislo smetano in ponovno priključimo mikser ter stepamo, da se smetani dobro premešata. Na koncu po želji dodamo še vaniljev sladkor/pasto in ponovno stepamo le nekaj sekund, da se smetana ne sesiri.

Marelično marmelado stopimo v posodi nad paro.

PRELIV

Temno čokolado skupaj z maslom in smetano / mlekom stopimo v posodi nad paro. Dobro premešamo.

SESTAVLJANJE ROLADE

Ko je testo ohlajeno, ga namažemo s tanko plastjo stopljene marelične marmelade in stepeno smetano ter zvijemo v rolado. Prelijemo s prelivom in postavimo na hladno za vsaj 2 uri.


NOVO:

X
error: Ta spletna stran in vsebina je zaščitena z avtorskimi pravicami.