Arašidove čokoladne kroglice

 Ljubitelji arašidov in arašidovega masla – odličen recept za vas. 🙂

SESTAVINE:

  • 1/2 skodelice (nesoljenih) arašidov
  • 1/2 skodelice grobe kokosove moke
  • 1/4 skodelice sončničnih semen
  • 1/4 skodelice bučnih semen
  • 1/4 skodelice rozin
  • 12 datljev (medjool)
  • 3 žlice arašidovega masla
  • 2 žlici kakava v prahu
  • 1/2 žličke vanilje v prahu

DODATKI:

  • kokosova moka, bučna semena ali kakav v prahu (za valjanje)
  • stopljena temna čokolada (za obliv)

POSTOPEK:

Vse sestavine (razen dodatkov za valjanje) damo v mešalnik in meljemo približno 2 minuti. Po potrebi dodamo nekaj žličk vode in nadaljujemo z mešanjem, dokler ne dobimo čvrstega testa. Oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v dodatkih po izbiri ali pa jih oblijemo s stopljeno temno čokolado. Kroglice hranimo jih v hladilniku, kjer se obdržijo približno 1 teden.

 

IDEJA:

Arašidove čokoladne kroglice VELIKONOČNA JAJCA