Čokoladne kroglice

Hitro pripravljene čokoladne poslastice za male in velike sladkosnede.

SESTAVINE:

  • 200 g piškotov bebi ali savoiardi / domačega biskvita
  • 50 g maslenih piškotov (Albert / veganski masleni piškoti)
  • 50 g mletih orehov ali lešnikov
  • 100 g stopljene temne čokolade
  • 1,5 dl pomarančnega soka
  • 2 žlički marelične marmelade
  • 1 žlica kakava v prahu
  • cimet, rum, vanilja v prahu, instant kava (po okusu)
  • ščepec soli

POSIP: kokosova moka, kakav v prahu, mleti oreščki, čokoladne mrvice …

OBLIV: temna / jedilna / bela čokolada

 

POSTOPEK:

1. Obe vrsti piškotov zdrobimo.

2. Vse sestavine damo v veliko posodo in jih s kuhalnico temeljito premešamo, da dobimo enotno zmes.

3. Če je masa preveč mokra, dodamo več piškotov, če je presuha, pa še malo soka.

4. Za eno uro postavimo v hladilnik.

5. Iz mase oblikujemo kroglice in jih oblijemo s poljubnim oblivom in/ali povaljamo v poljubnem posipu.

 

IDEJE:

ČOKOLADNI ZAJČKI: dve čokoladni kroglici, čokoladni obliv, mandlji, marcipan, sladkorni srčki

ČOKOLADNE OVČKE: čokoladna kroglica, bel čokoladni obliv, kokosova mokam marcipan

 

 ČOKO MEDVEDKI: Iz mase za ježke oblikujemo kroglice, jih damo za pol ure v zamrzovalnik, pomočimo v čokoladni obliv (jedilna čokolada in maslo stopljena na vodni pari), okrasimo s polovičkami lešnikov in ovsenimi kosmiči ter s stopljeno čokolado medvedku narišemo oči in gobček.


VEČ IDEJ ZA KULINARIČNO USTVARJANJE Z OTROKI