Enostaven ajdov kruh brez kvasa

Izredno dober 100% ajdov kruh, ki navduši z zelo hitro in enostavno pripravo ter odlično teksturo.

SESTAVINE:

  • 480 g ajdove moke
  • 40 g mletih lanenih semen
  • 40 g mletega indijskega trpotca (psilium)
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 žlička soli
  • 1/2 žličke sode bikarbone
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • 800 ml vode

DODATKI (neobvezno): mešanica semen (sončnična, sezamova in lanena semena)

POSTOPEK:

Pečico segrejemo na 180 stopinj.

Vse suhe sestavine damo v posodo ter jih premešamo. Mešanici dodamo jabolčni kis in na koncu še vodo ter vse skupaj dobro premešamo. Pustimo stati 10 minut, da trpotec in lanena semena nabreknejo in testo postane kompaktno.

Testo oblikujemo v hlebček (ali dugo poljubno obliko) in ga položimo v pekač obložen s papirjem za peko. Pred peko, ga po želji posujemo z mešanico semen.

Pekač postavimo v segreto pečico in kruh pečemo približno 1 uro.

Po peki kruh nekaj minut pustimo v pekaču, nato ga postavimo na mrežo za hlajenje in pokrijemo z vlažnim prtičem.

RECEPT IN FOTO: Petra Kavšek, The Foodie


UNIKATNO DARILO ZA MALE KUHARJE