Enostavne cheesecake rezine brez peke

Enostavne in hitro pripravljene cheesecake rezine s sladkimi mareličnimi čebelicami so čudovita kombinacija, ki očara – najprej oči, nato še brbončice.

SESTAVINE:

(za manjši pravokotni pekač 15 x 24 cm, cca 12 rezin)

PIŠKOTNA PODLAGA:

  • 130 g maslenih piškotiov (npr. Albert keksi)
  • 55 g masla
  • 2 – 3 žlice mleka
  • 1/8 žličke soli

CHEESECAKE KREMA:

  • 340 g skute / kremnega sira
  • 90 g sladkorja v prahu
  • 1 žlička vaniljeve paste
  • 250 g kisle smetane / grškega jogurta
  • 150 ml rastlinske sladke smetane za stepanje

DEKORACIJA:

  • marelična marmelada
  • polovičke marelic iz kompota
  • temna čokolada
  • mandljevi lističi
  • marcipan / bela čokolada

 

POSTOPEK:

Pekač obložimo s papirjem za peko (pekač lahko predhodno premažemo s kokosovim oljem – na ta način se bo papir lepo oprijel stranic pekača).

PIŠKOTNA PODLAGA:

V sekljalniku dobro zmeljemo maslene piškote, ki jih pretresemo v posodo. Maslo stopimo in ga prilijemo k zmletim piškotom, dodamo mleko in sol ter dobro premešamo. Pripravljeno drobtinasto testo stresemo na pekač, ga čvrsto pritisnemo na dno in postavimo na hladno.

CHEESECAKE KREMA:

V skledo damo skuto in sladkor v prahu ter približno 3 minute stepamo z električnim mešalnikom, da dobimo enotno zmes. Dodamo vaniljo in kislo smetano ter nadaljujemo s stepanjem še približno 30 sekund. V drugi posodi stepemo dobro ohlajeno sladko smetano, ki jo nato z metlico ročno primešamo mešanici skute in kisle smetane.

Pekač s piškotnim dnom vzamemo iz hladilnika in čez enakomerno razporedimo cheesecake kremo. Vse skupaj postavimo nazaj v hladilnik za približno 6 ur (ali čez noč).

DEKORACIJA:

Na peki papir razporedimo odcejene polovičke marelic in jih po vrhu s papirnatimi brisačami temeljito osušimo.

Čokolado stopimo nad paro. S stopljeno čokolado napolnimo silikonsko posodico ali vrečko za dekoriranje ter  polovičke marelic dekoritamo kot prikazuje slika.

Čebelicam naredimo oči s pomočjo marcipana in čokolade (namesto marcipana lahko uporabimo tudi belo čokolado).

Na vrsti so čebelja krilca. Z nožem zarežemo v marelico in v zarezo vstavimo 2 mandljeva lističa.

Čebelice postavimo na hladno, da se čokolada strdi.

Pripravimo marelično marmelado – če je marmelada trda, jo stopimo v posodici na paro in ohladimo.

SERVIRANJE SLADICE:

Po šestih urah sladico vzamemo iz hladilnika, jo narežemo na rezine ter dekoriramo z marelično marmelado in mareličnimi čebelicami.

FOTO IN RECEPT: Petra Kavšek, The Foodie

 


 

error: Ta spletna stran in vsebina je zaščitena z avtorskimi pravicami.