Hrustljave palčke iz bučk

Preprost, a izjemo okusen prigrizek, ki bo navdušil ljubitelje hitro pripravljenih zdravih obrokov.

SESTAVINE:

  • 3 srednje velike bučke
  • 1 skodelica drobtin
  • 1/2 skodelice naribanega parmezana
  • 1 čajna žlička česna v prahu
  • 1 čajna žlička suhega origana ali bazilike
  • 1/4 žličke soli ( ali po okusu)
  • poper, po okusu
  • 1 jajce

POSTOPEK:

  1. Pečico segrejemo na 200°C in pripravimo pekač, ki ga obložimo s papirjem za peko ali premažemo z olivnim oljem.
  2. Bučke operemo in narežemo na tanke palčke.
  3. V skledi zmešamo drobtine, nariban parmezan, česen v prahu, origano ali baziliko, sol in poper. Dobro premešamo.
  4. V drugi skledi stepemo jajce.
  5. Vsako bučkino palčko najprej potopimo v stepeno jajce, nato pa povaljamo v mešanici drobtin in parmezana. Položimo na pripravljen pekač.
  6. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vseh bučkinih palčk.
  7. Pekač s palčkami postavimo v segreto pečico in pečemo približno 20-25 minut ali dokler palčke ne postanejo zlato rjave in hrustljave.
  8. Ko so palčke pečene, jih vzamemo iz pečice in postrežemo tople z jogurtovo omako (recept TUKAJ) ali omako po izbiri.


SPODBUDITE OTROKOVO LJUBEZEN DO KUHANJA IN USTVARJANJA S PERSONALIZIRANO KUHARSKO – SPOMINSKO KNJIGO!

NOVO:

X
error: Ta spletna stran in vsebina je zaščitena z avtorskimi pravicami.