Hrustljavo zapečena čičerika je enostaven in zelo zdrav prigrizek, ki nikoli ne razočara.
SESTAVINE:
- 400 g kuhane čičerika iz konzerve
- himalajska sol
- 1 žlica limoninega soka (neobvezno)
- ZAČIMBE PO IZBIRI: dimljena paprika v prahu, poper, česen v prahu, origano, čili v prahu ali kosmičih, kurkuma v prahu, curry …
- nekaj kapljic olivnega olja
POSTOPEK:
Čičeriko dobro speremo, stresemo v posodo, ji dodamo limonin sok, olje in začimbe.
Stresemo jo na pekač, obložen s peki papirjem te pečemo pri 200°C, 30-35 minut, do željene hrustljavosti.
Vmes nekajkrat premešamo, da se zrna enakomerno zapečejo.
Hrustljavo čičeriko lahko ponudimo toplo ali hladno v solati, kot dodatek juham, na popečenih kruhkih z avokadom ali kot zdrav prigrizek.
OPOZORILO: Poper in čili uvrščamo med ostre začimbe, ki niso primerne za otroke.
Leave a reply