Hrustljavo pečena čičerika

Hrustljavo zapečena čičerika je enostaven in zelo zdrav prigrizek, ki nikoli ne razočara.

 

SESTAVINE:

  • 400 g kuhane čičerika iz konzerve
  • himalajska sol
  • 1 žlica limoninega soka (neobvezno)
  • ZAČIMBE PO IZBIRI: dimljena paprika v prahu, poper, česen v prahu, origano, čili v prahu ali kosmičih, kurkuma v prahu, curry …
  • nekaj kapljic olivnega olja

POSTOPEK:

Čičeriko dobro speremo, stresemo v posodo, ji dodamo limonin sok, olje in začimbe.

Stresemo jo na pekač, obložen s peki papirjem te pečemo pri 200°C, 30-35 minut, do željene hrustljavosti.

Vmes nekajkrat premešamo, da se zrna enakomerno zapečejo.

Hrustljavo čičeriko lahko ponudimo toplo ali hladno v solati, kot dodatek juham, na popečenih kruhkih z avokadom ali kot zdrav prigrizek.

OPOZORILO: Poper in čili uvrščamo med ostre začimbe, ki niso primerne za otroke.


Leave a reply