Jabolčne puding rezine brez peke

 

Hitra in zelo enostavna sladica, ki ji bo kos še tako neizkušen kuhar. Osnova je jabolčna čežana, v katero zakuhamo vanilijev puding. V kombinaciji s smetano, piškotno podlago in cimetom dobimo neverjetno okusno in osvežilno poslastico, ki se ji preprosto ni moč upreti.

Preizkusite, ne bo vam žal!

SESTAVINE:

JABOLČNI PUDING:

  • 500 g olupljenih jabolk (del jabolk lahko nadomestimo tudi s hruškami)
  • 750 ml vode
  • 3- 4 žlice medu / agavinega sirupa
  • 2 vrečki vanilijevega sladkorja (neobvezno)
  • 1 vrečka vanilijevega pudinga
  • 1/2 žličke cimeta
  • 1 žlica limoninega soka

POLEG TEGA:

  • 10 – 20 keksov (Leibnitz / Albert / veganski masleni keksi / Speculaas …)
  • Stepena sladka smetana (živalska / rastlinska)

POSTOPEK:

Jabolka (in hruške) olupimo, operemo pod tekočo vodo in narežemo na krhlje, jih položimo v lonec ter prelijemo z 700 ml vode. Dodamo limonin sok, cimet, vanilijev sladkor in med / agavin sirup.  Po želji lahko dodamo kakšno žlico ali dve manj / več sladila, odvisno od vrste jabolk / hrušk, ki jih uporabimo. Vse skupaj premešamo in kuhamo 5-10 minut, oziroma toliko časa, da se sadje zmehča.

Medtem pripravimo pekač dimenzij 15 x 30 cm in ga  obložimo z eno plastjo keksov. (če želimo bolj kompaktno dno sladice lahko naredimo 2 plasti keksov)

V skodelici zmešamo vanilijev puding s 50 ml vode. Sadje dobro zmiksamo s paličnim mešalnikom. V sadno kašo nato vlijemo puding in ga kuhamo cca 2-3 minute na zmernem ognju oz. po navodilih na embalaži. Medtem neprestano mešamo dokler se ne zgosti. Še vroč puding zlijemo čez plast keksov.

Pustimo, da se sladica malo ohladi, nato pa jo postavimo vsaj za eno uro v hladilnik.

Ohlajeno sladico premažemo s stepeno smetano, posujemo s cimetom in po želji še dekoriramo. Postrežemo ohlajeno.

Pa prijetno sladkanje.


SPODBUJAMO OTROŠKO KULINARIČNO USTVARJALNOST IN MEDSEBOJNO POVEZOVANJE

NAŠI ENOSTAVNI RECEPTI, omogočajo veliko svobodne kuharske ustvarjalnosti in razvijanje kreativnosti pri otrocih. Poigrajte se s predlaganimi dodatki, izboljšajte recept, vzemite samo del, idejo ali postopek in si ustvarite svojo unikatno verzijo jedi.

Da lepi trenutki in kuharske mojstrovine ne bodo utonile v pozabo, jih zapišite, narišite in fotografirajte ter ustvarite čisto svojo kuharsko – spominsko knjigo.