Jabolčni puding

Odlična, enostavna in lahka sladica iz jabolčne čežane v katero vmešamo vaniljev puding.

SESTAVINE:

  • 500 g olupljenih jabolk (del jabolk lahko nadomestimo tudi s hruškami)
  • 750 ml vode
  • 3- 4 žlice medu / agavinega sirupa
  • 2 vrečki vanilijevega sladkorja (neobvezno)
  • 1 vrečka vanilijevega pudinga
  • 1/2 žličke cimeta
  • 1 žlica limoninega soka

DODATEK:

  • stepena sladka smetana

POSTOPEK:

Jabolka (in hruške) olupimo, operemo pod tekočo vodo in narežemo na krhlje, jih položimo v lonec ter prelijemo z 700 ml vode. Dodamo limonin sok, cimet, vanilijev sladkor in med / agavin sirup.  Po želji lahko dodamo kakšno žlico ali dve manj / več sladila, odvisno od vrste jabolk / hrušk, ki jih uporabimo. Vse skupaj premešamo in kuhamo 5-10 minut, oziroma toliko časa, da se sadje zmehča.

V skodelici zmešamo vanilijev puding s 50 ml vode. Sadje dobro zmiksamo s paličnim mešalnikom. V sadno kašo nato vlijemo puding in ga kuhamo cca 2-3 minute na zmernem ognju oz. po navodilih na embalaži. Medtem neprestano mešamo dokler se ne zgosti. Še vroč puding nalijemo v skodelice za puding.

Počakamo, da se sladica dobro ohladi, nato jo postrežemo s stepeno sladko smetano.

RECEPT IN FOTO: Petra Kavšek The Foodie


PODARITE OTROKU UNIKATNO DARILO – ČUDOVIT SPOMIN NA SKUPNE TRENUTKE V KUHINJI!

NOVO:

X
error: Ta spletna stran in vsebina je zaščitena z avtorskimi pravicami.