Odlična, enostavna in lahka sladica iz jabolčne čežane v katero vmešamo vaniljev puding.
SESTAVINE:
- 500 g olupljenih jabolk (del jabolk lahko nadomestimo tudi s hruškami)
- 750 ml vode
- 3- 4 žlice medu / agavinega sirupa
- 2 vrečki vanilijevega sladkorja (neobvezno)
- 1 vrečka vanilijevega pudinga
- 1/2 žličke cimeta
- 1 žlica limoninega soka
DODATEK:
- stepena sladka smetana
POSTOPEK:
Jabolka (in hruške) olupimo, operemo pod tekočo vodo in narežemo na krhlje, jih položimo v lonec ter prelijemo z 700 ml vode. Dodamo limonin sok, cimet, vanilijev sladkor in med / agavin sirup. Po želji lahko dodamo kakšno žlico ali dve manj / več sladila, odvisno od vrste jabolk / hrušk, ki jih uporabimo. Vse skupaj premešamo in kuhamo 5-10 minut, oziroma toliko časa, da se sadje zmehča.
V skodelici zmešamo vanilijev puding s 50 ml vode. Sadje dobro zmiksamo s paličnim mešalnikom. V sadno kašo nato vlijemo puding in ga kuhamo cca 2-3 minute na zmernem ognju oz. po navodilih na embalaži. Medtem neprestano mešamo dokler se ne zgosti. Še vroč puding nalijemo v skodelice za puding.
Počakamo, da se sladica dobro ohladi, nato jo postrežemo s stepeno sladko smetano.
RECEPT IN FOTO: Petra Kavšek The Foodie
PODARITE OTROKU UNIKATNO DARILO – ČUDOVIT SPOMIN NA SKUPNE TRENUTKE V KUHINJI!