Jogurtovi kruhki brez kvasa

Fantastičen recept za okusne kruhke brez gnetenja in brez kvasa, ki jih lahko speče vsak kuharski začetnik.

SESTAVINE:

450 g (pirine) moke
2 žlički pecilnega praška / sode bikarbone
1 1/2 žličke soli
300 g navadnega jogurta (grški / sojin)
1 žlica olivnega olja
150 ml mineralne vode z mehurčki / pivo

MOŽNI DODATKI:

  • grobo sesekljan posušen/pražen česen, 5-8 žlic sesekljanih mešanih zelišč
  • semena / oreščki (mleta / cela)
  • sesekljana pražena čebula

 

POSTOPEK:

Najprej zmešamo suhe sestavine, dodamo jogurt, mineralno vodo ali pivo in poljubne dodatke ter zamesimo gladko zmes, ki jo razdelimo na 6 – 10 delov in poljubno oblikujemo. Če je zmes preveč lepljiva dodamo še malo moke.

Oblikovane štručke / hlebčke položimo na pekač, obložen s peki papirjem in postavimo v pečico ogreto na 200 °C. Po 10 minutah temperaturo znižamo na 180 °C in pečemo še 10 – 15 minut.

FOTO IN RECEPT: Petra Kavšek


 

Leave a reply