Jogurtovo pecivo

Rahlo, sočno in izjemno okusno pecivo pripravljeno 1, 2, 3. Njegova priprava je tako preprosta, da se ga lahko brez skrbi, ali bo uspelo ali ne, lotite tudi popolnoma neizkušeni peki.

Poigrajte se z različnimi dodatki in ustvarite svoje pisane različice jogurtovega peciva.

Recept se izvrsto obnese tudi kot biskvit za torto ali v obliki mafinov.

SESTAVINE:

  • 1 lonček (180 g) navadnega jogurta  (tekoči / trdi) 
  • 2 jogurtova lončka moke
  • 3 jajca
  • 1 jogurtov lonček sladkorja
  • ½ jogurtovega lončka kokosovega / sončničnega olja 
  • 1 vanilijev sladkor
  • ½ – 1 vrečke pecilnega praška
  • Ščepec soli

DODTAKI (po želji):

  • sveže sadje / sadje iz konzerve
  • kakav v prahu
  • koščki čokolade
  • naribano jabolko
  • čokoladni obliv

POSTOPEK:

V večji posodi z električnim mešalnikom penasto umešamo jajca s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem, dodamo jogurt, olje, moko s pecilnim praškom ter ščepec soli.

Ko dobimo gladko testo brez grudic, s kuhovnico vmešamo poljubne dodatke. Testo vlijemo v manjši pekač (poljubne oblike), ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pecivo pečemo 30 – 40 minut v pečici ogreti na 180 °C.

Pečeno pecivo pred serviranjem dobro ohladimo, potem pa ga narežemo na kose in po želji poljubno dekoriramo (stopljena čokolada / sladkor v prahu…)

 

NEKAJ RAZLIČIC:

JOGURTOVO PECIVO Z MALINAMI

JOGURTOVO PECIVO S KAKAVOM / ROZINAMI

JOGURTOVO PECIVO NA PALČKAH