Korenčkovi piškoti

Ste vedeli, da je tudi brez jajc in brez sladkorja mogoče speči zares čudovite korenčkove piškote, ki jih obožujejo tako otroci kot tudi odrasli?  Pripravite jih po našem večkrat preverjenem receptu in se z njimi posladkajte!

 

SESTAVINE:

  • 500g moke
  • 250g eko rastlinske masti / kokosove maščobe (olje)
  • 250g korenja
  • 1/2 zavitka pecilnega praška

POLNILO:

  • 150g marelične marmelade

POSTOPEK:

  • Korenje drobno naribamo.
  • Dodamo ga moki, ki smo jo prej presajali skupaj s pecilnim praškom.
  • Dodamo še maščobo in zgnetemo v testo, ki ga nato razvaljamo za nožev rob debelo.
  • Z modelčkom izrežemo srednje velike kroge, na sredino damo žličko marmelade. Robove kroga premažemo s čopičem pomočenimv vodo, prepognemo in ob robovih testo stisnemo z vilicami.
  • Piškote zložimo v pekač, obložen s peki papirjem. Pečemo pri 180-200 stopinjah približno 15-20 minut.
  • Po želji jih lahko potresemo s sladkorjem v prahu.

Recept: Petra Kavšek


Leave a reply

error: Ta spletna stran in vsebina je zaščitena z avtorskimi pravicami.