Krompirjeve rožice s pestom

Postrezite nekaj drugačnega in zelo okusnega!

Krompirjeve rožice s pestom so lahko čudovita priloga, samostojna jed, ali prigrizek.  Priprava je hitra in enostavna, sestavine pa imate najverjetneje tudi že pri roki.

SESTAVINE:

  • zelena bučka
  • pesto
  • krompir
  • jajce
  • olivno olje
  • začimbe: sol, poper, paprika v prahu, česen v prahu

 

POSTOPEK:

Bučko operemo, jo osušimo in narežemo na zelo tanke rezine. Najbolje gre z lupilcem za zelenjavo ali z nožem za sir.

Narezane bučke položimo v pekač obložen s papirjem za peko. Pokapljamo jih z olivnim oljem in blago začinimo s soljo in s sveže mletim poprom. Pekač postavimo v na 180°C ogreto pečico. Pečemo 7-10 min, da se bučke nekoliko zmehčajo.

Krompir operemo in narežemo na tanke lističe, na cca. 2 mm debeline. Krompirjeve lističe damo v posodo, pokapljamo jih z olivnim oljem ter po okusu začinimo s soljo, sladko papriko in česnom v prahu. Dobro premešamo in krompir razporedimo po pekaču obloženem s peki papirjem.

Pekač postavimo v na 180°C ogreto pečico. Pečemo cca 10-12 min, da se krompirjevi lističi  malce zmehčajo.

Vsako rezino bučke premažemo s pestom in po polovici bučne rezine naložimo krompirjeve lističe. Lističe prekrivamo za 2 do 3 cm ob robovih.

Krompirjeve lističe prekrijemo s spodnjim delom bučne rezine in previdno zvijemo v rožico.

Rožice damo v modelčke za mafine.

Jajce v manjši posodici razžvrljamo in mu primešamo začimbe po okusu (sol, poper, česen v prahu … ).Vsako rožico  prelijemo z 2-3 žlicami jajčne mešanice.

Krompirjeve rožice pečemo v ogreti pečici, 25 minut, pri 180°C. Vrhovi lističev naj malo porjavijo, vendar ne smejo postati črni.

Rožice so najboljše, ko jih postrežemo še tople. Dober tek!


SPODBUJAMO OTROŠKO KULINARIČNO USTVARJALNOST IN MEDSEBOJNO POVEZOVANJE

NAŠI ENOSTAVNI RECEPTI, omogočajo veliko svobodne kuharske ustvarjalnosti in razvijanje kreativnosti pri otrocih. Poigrajte se s predlaganimi dodatki, izboljšajte recept, vzemite samo del, idejo ali postopek in si ustvarite svojo unikatno verzijo jedi.

Da lepi trenutki in kuharske mojstrovine ne bodo utonile v pozabo, jih zapišite, narišite in fotografirajte ter ustvarite čisto svojo kuharsko – spominsko knjigo.