LJUBITELJI PALAČINK

7 RAZLOGOV ZAKAJ PREPROSTO MORAŠ IMETI RAD PALAČINKE

  • Enostavna sladica, ki navduši vse generacije!
  • Pripravljamo jih lahko na nešteto načinov.
  • Iz njih lahko celo sestavimo popoln meni (rezanci v juhi, polnjene z zelenjavo ali mesom, sladica,…).
  • Palačinke so idealna rešitev kadar ste v stiski s časom. Če maso pripravite v naprej, so lahko na vaši mizi v le nekaj minutah.
  • Zelo primerne so tudi za na pot, vzamete jih lahko s sabo v službo, šolo, na piknik, na plažo…
  • Odlične za vsako priložnost, za vsak letni čas, tople ali hladne.
  • Osnovni recept za palačinke lahko hitro spremenimo in si pripravimo bolj zdrave palačinke. Pšenično moko nadomestimo bolj zdravo vrsto moke (pirino, ajdovo, brezglutensko, itd.); kravje mleko nadomestimo s kakšnim drugim mlekom (sojinim, kokosovim, riževim, itd.); jajca pa lahko nadomestimo z zmečkano banano ali chia semeni.

11 SKRIVNOSTI PRIPRAVE RESNIČNO POPOLNIH PALAČINK

Priprava palačink je preprosta, obstajajo pa majhne skrivnosti, ki jih velja upoštevati, da bodo palačinke uspele in da bodo še boljše.

  • Ugotovljeno je, da je testo za palačinke bolj elastično in boljšega okusa, če ga zmešamo ročno.
  • Trik, ki bo vaše palačinke naredil izjemno rahle: namesto običajne vode uporabite mineralno vodo z mehurčki ali pivo. To bo naredilo vaše palačinke precej bolje mehke in nežne. Pazite  le, da boste gazirano tekočino dodali tik preden nameravate začeti peči palačinke.
  • Za okusnejše palačinke mleko, pred uporabo nekoliko segrejte (ne do vretja).
  • Dobro je, da masa za palačinke pred peko počiva eno do dve uri (zrnca škroba se tako bolje povežejo, palačinke postanejo mehkejše).
  • Za peko palačink je priporočljiva kokosova maščoba (vsebuje nasičene maščobe, ki med segrevanjem ne tvorijo nevarnih transmaščobnih kislin).
  • Vedno počakamo, da se ponev razgreje in maščoba razbeli, preden v ponev nalijemo zmes.
  • Ključ do uspeha pri peki palačink je vroča ponev; ta naj bi bila segreta na 185 °C. Kako ugotoviti, če je ponev za palačinke dovolj vroča? Nanjo kanite kapljico vode – če je ponev dovolj vroča, bo kapljica švignila čez površino.
  • Za peko palačink priporočam teflonsko ponev, namenjeno prav za peko palačink (ponev je tanjša, njeno dno je popolnoma ravno – palačinka se enakomerno in hitro speče).
  • Da se nam pečene palačinke ne ohladijo prehitro, na štedilnik postavimo posodo z malo vode. Ko zavre, temperaturo znižamo na minimum. Na posodo postavimo krožnik, na katerega zlagamo pečene palačinke in jih pokrijemo.
  • Postreženi jih takoj, ko so pečene.  Kuharski mojstri pravijo, da so palačinke najboljše kar direktno iz ponve – in tukaj se vsekakor strinjamo z njimi!
  • Palačinke, ki so nam ostale, bodo uporabne tudi naslednji dan, če jih, zavite v alufolijo, shranimo v hladilniku. Lahko jih tudi zamrznemo. Med palačinke vložimo kos peki papirja, nato pa vse skupaj zavijemo v alufolijo in zamrznemo.

NAJBOLJŠI RECEPTI IN USTVARJALNE IDEJE ZA LJUBITELJE PALAČINK

Gratinirane ajdove palačinke z blitvo

Gratinirane ajdove palačinke z blitvo

Ste za slane palačinke? Nadevajte jih z blitvo in sirom,  prelijte s smetanovo polivko in zapecite v pečici. Odlično za zdravo malico, kosilo ali večerjo. SESTAVINE: (za 4 palačinke) Testo: 2 jajci 70 g ajdove moke 60 g bele moke 0,5 dl mineralne vode 2 dl mleka 2 žici olja ščepec soli kokosova maščoba za pečenje Nadev: 4 stroki česna ½ kg blitve 4 rezine sira sol, poper oljčno olje Preliv:…

Španska krompirjeva omleta

Španska krompirjeva omleta

Kraljica španske kuhinje, krompirjeva tortilja, je nedvomno najbolj razširjena jed v Španiji. V barih in restavracijah vam jo bodo postregli kot prigrizek, predjed ali samostojno jed, španske družine pa si jo rade privoščijo kot lahko večerjo. Tradicionalna španska tortilja je debela jajčna omleta s krompirjem, popečena na oljčnem olju. Ponekod dodajo omleti tudi čebulo, drugod meso. Pečeno po navadi narežejo…

Zdrav domač čokoladno-lešnikov namaz

Zdrav domač čokoladno-lešnikov namaz

Najboljši in najbolj zdrav namaz za palačinke daleč naokoli! 🙂 V kulinarični knjigi Gozdna kuhinja avtorice Petre Kavšek smo našli recept za božanski domač namaz, ki ga je povsem enostavno pripraviti, povrhu vsega pa vsebuje same zdrave sestavine. Se vam zdi nemogoče? Preizkusite spodnji recept in se prepričajte sami! SESTAVINE: pol avokada 6 žlic kakava v prahu 12 dateljev 8 žlic medu ali javorjevega sirupa 1…

RAZVESELITE LJUBITELJE PALAČINK Z DARILOM, KI BO SPODBUDILO NJIHOVO USTVARJANJE V KUHINJI

IZBERI DARILO IZ NAŠE PONUDBE

nopin

ZADENI SVOJ BREZPLAČNI IZVOD KNJIGE

Vsakega 100. naročnika na naše e-novičke nagradimo z brezplačnim izvodom knjige iz naše ponudbe po vašem izboru.

kontaktirajte nas:

  • THE FOODIE d.o.o.

    Kontaktna oseba: Petra Kavšek

  • POKLIČITE: 041 842240

    Doseglijivi: pon. – pet.: 9h – 17h

  • PIŠITE: info@thefoodie.si

    Z veseljem odgovorimo na vaša vprašanja.