LJUBITELJI PALAČINK

7 RAZLOGOV ZAKAJ PREPROSTO MORAŠ IMETI RAD PALAČINKE

  • Enostavna sladica, ki navduši vse generacije!
  • Pripravljamo jih lahko na nešteto načinov.
  • Iz njih lahko celo sestavimo popoln meni (rezanci v juhi, polnjene z zelenjavo ali mesom, sladica,…).
  • Palačinke so idealna rešitev kadar ste v stiski s časom. Če maso pripravite v naprej, so lahko na vaši mizi v le nekaj minutah.
  • Zelo primerne so tudi za na pot, vzamete jih lahko s sabo v službo, šolo, na piknik, na plažo…
  • Odlične za vsako priložnost, za vsak letni čas, tople ali hladne.
  • Osnovni recept za palačinke lahko hitro spremenimo in si pripravimo bolj zdrave palačinke. Pšenično moko nadomestimo bolj zdravo vrsto moke (pirino, ajdovo, brezglutensko, itd.); kravje mleko nadomestimo s kakšnim drugim mlekom (sojinim, kokosovim, riževim, itd.); jajca pa lahko nadomestimo z zmečkano banano ali chia semeni.

11 SKRIVNOSTI PRIPRAVE RESNIČNO POPOLNIH PALAČINK

Priprava palačink je preprosta, obstajajo pa majhne skrivnosti, ki jih velja upoštevati, da bodo palačinke uspele in da bodo še boljše.

  • Ugotovljeno je, da je testo za palačinke bolj elastično in boljšega okusa, če ga zmešamo ročno.
  • Trik, ki bo vaše palačinke naredil izjemno rahle: namesto običajne vode uporabite mineralno vodo z mehurčki ali pivo. To bo naredilo vaše palačinke precej bolje mehke in nežne. Pazite  le, da boste gazirano tekočino dodali tik preden nameravate začeti peči palačinke.
  • Za okusnejše palačinke mleko, pred uporabo nekoliko segrejte (ne do vretja).
  • Dobro je, da masa za palačinke pred peko počiva eno do dve uri (zrnca škroba se tako bolje povežejo, palačinke postanejo mehkejše).
  • Za peko palačink je priporočljiva kokosova maščoba (vsebuje nasičene maščobe, ki med segrevanjem ne tvorijo nevarnih transmaščobnih kislin).
  • Vedno počakamo, da se ponev razgreje in maščoba razbeli, preden v ponev nalijemo zmes.
  • Ključ do uspeha pri peki palačink je vroča ponev; ta naj bi bila segreta na 185 °C. Kako ugotoviti, če je ponev za palačinke dovolj vroča? Nanjo kanite kapljico vode – če je ponev dovolj vroča, bo kapljica švignila čez površino.
  • Za peko palačink priporočam teflonsko ponev, namenjeno prav za peko palačink (ponev je tanjša, njeno dno je popolnoma ravno – palačinka se enakomerno in hitro speče).
  • Da se nam pečene palačinke ne ohladijo prehitro, na štedilnik postavimo posodo z malo vode. Ko zavre, temperaturo znižamo na minimum. Na posodo postavimo krožnik, na katerega zlagamo pečene palačinke in jih pokrijemo.
  • Postreženi jih takoj, ko so pečene.  Kuharski mojstri pravijo, da so palačinke najboljše kar direktno iz ponve – in tukaj se vsekakor strinjamo z njimi!
  • Palačinke, ki so nam ostale, bodo uporabne tudi naslednji dan, če jih, zavite v alufolijo, shranimo v hladilniku. Lahko jih tudi zamrznemo. Med palačinke vložimo kos peki papirja, nato pa vse skupaj zavijemo v alufolijo in zamrznemo.

NAJBOLJŠI RECEPTI IN USTVARJALNE IDEJE ZA LJUBITELJE PALAČINK

Bananine palačinke iz dveh sestavin

Bananine palačinke iz dveh sestavin

Predstavljamo hiter recept za odlične brezglutenske palačinke iz samo dveh sestavin. Pripravljene popolnoma brez mleka, sladkorja in moke, pa vendar sladke, sočne in rahle. Preizkusite sami, ne bo vam žal. (za 6-8 majhnih palačink) SESTAVINE: 2 banani 2 jajci DODATKI PO ŽELJI: ščepec soli 1/2 žličke cimeta 1/2 žličke vanilije v prahu 1 žlica kakava v prahu 1/4 žličke pecilnega praška 1-2 žlice kokosove moke oreščki…

Zapečene palačinke z blitvo in sirom

Zapečene palačinke z blitvo in sirom

Ste za slane palačinke? Nadevajte jih z blitvo (ali špinačo), kislo smetano in sirom, prelijte s smetanovo polivko in zapecite v pečici. Odlično za zdravo malico, kosilo ali večerjo. MOŽNOSTI: Nadevane palačinke lahko prepognemo, zvijemo v rolice, naredimo žepke ali paketeke, naložimo eno na drugo v obliko lazanje ali uporabimo lastno domišlijo. Enostaven recept primeren tudi za kuhanje z otroci. SESTAVINE: (za 4 osebe) 8 večjih slanih palačink –…

Gratinirane ajdove palačinke z blitvo

Gratinirane ajdove palačinke z blitvo

Ste za slane palačinke? Nadevajte jih z blitvo in sirom,  prelijte s smetanovo polivko in zapecite v pečici. Odlično za zdravo malico, kosilo ali večerjo. SESTAVINE: (za 4 palačinke) Testo: 2 jajci 70 g ajdove moke 60 g bele moke 0,5 dl mineralne vode 2 dl mleka 2 žici olja ščepec soli kokosova maščoba za pečenje Nadev: 4 stroki česna ½ kg blitve 4 rezine sira sol, poper oljčno olje Preliv:…

RAZVESELITE LJUBITELJE PALAČINK Z DARILOM, KI BO SPODBUDILO NJIHOVO USTVARJANJE V KUHINJI

IZBERI DARILO IZ NAŠE PONUDBE

nopin

ZADENI SVOJ BREZPLAČNI IZVOD KNJIGE

Vsakega 100. naročnika na naše e-novičke nagradimo z brezplačnim izvodom knjige iz naše ponudbe po vašem izboru.

kontaktirajte nas:

  • THE FOODIE d.o.o.

    Kontaktna oseba: Petra Kavšek

  • POKLIČITE: 041 842240

    Doseglijivi: pon. – pet.: 9h – 17h

  • PIŠITE: info@thefoodie.si

    Z veseljem odgovorimo na vaša vprašanja.