Miške s skuto

Miške iz skutinega testa so izredno okusno in preprosto pripravljeno pustno pecivo, ki ga boste z veseljem pripravljali skozi celo leto.

SESTAVINE:

  • 150 g pasirane skute (ali ricotte)
  • 1-2 žlici sladkorja v prahu
  • 1 vaniljev sladkor
  • 2 jajci
  • 150 g moke
  • 1/4 zavitka pecilnega praška
  • 1 žlica kisle smetane
  • limonina lupinica, po okusu
  • ščepec soli
  • rum, po okusu
  • olje, za cvrtje

DODATEK:

  • pest rozin (namočene v rum in odcejene), neobvezno

POSIP:

  • sladkor v prahu

 

POSTOPEK:

V skledi z električnim mešalnikom zmešamo vse sestavine, da dobimo gladko testo. Na koncu po želji vmešamo še rozine. Pustimo, da testo počiva 30 – 60 minut.

V širšo posodo vlijemo olje, ki ga mora biti toliko, da miške v njem plavajo. Segrejemo. Olje za cvrtje ne sme biti prevroče, najprimernejša je temperatura med 160 do 170 °C.

Ali je olje dovolj vroče, preverimo tako, da v olje potopimo leseno palčko. Ko se olje ob njej začne peniti, je ravno prave temperature.

Z manjšo (kavno ali čajno) žličko, ki jo sproti pomakamo v vroče olje, zajemamo testo in ga s pomočjo druge žličke položimo v segreto olje.

Miške cvremo na srednji temperaturi približno 3 – 4 minute. Po potrebi jih obrnemo (nekatere se obrnejo kar same).

Ocvrte miške polagamo na papirnate brisačke, ki bojo vpile odvečno olje.

Miške postrežemo tople ali hladne posute s sladkorjem v prahu.


USTVARITE NEPOZABNE OTROŠKE SPOMINE V DOMAČI KUHINJI!