Miške iz skutinega testa so izredno okusno in preprosto pripravljeno pustno pecivo, ki ga boste z veseljem pripravljali skozi celo leto.
SESTAVINE:
- 150 g pasirane skute (ali ricotte)
- 1-2 žlici sladkorja v prahu
- 1 vaniljev sladkor
- 2 jajci
- 150 g moke
- 1/4 zavitka pecilnega praška
- 1 žlica kisle smetane
- limonina lupinica, po okusu
- ščepec soli
- rum, po okusu
- olje, za cvrtje
DODATEK:
- pest rozin (namočene v rum in odcejene), neobvezno
POSIP:
- sladkor v prahu
POSTOPEK:
V skledi z električnim mešalnikom zmešamo vse sestavine, da dobimo gladko testo. Na koncu po želji vmešamo še rozine. Pustimo, da testo počiva 30 – 60 minut.
V širšo posodo vlijemo olje, ki ga mora biti toliko, da miške v njem plavajo. Segrejemo. Olje za cvrtje ne sme biti prevroče, najprimernejša je temperatura med 160 do 170 °C.
Ali je olje dovolj vroče, preverimo tako, da v olje potopimo leseno palčko. Ko se olje ob njej začne peniti, je ravno prave temperature.
Z manjšo (kavno ali čajno) žličko, ki jo sproti pomakamo v vroče olje, zajemamo testo in ga s pomočjo druge žličke položimo v segreto olje.
Miške cvremo na srednji temperaturi približno 3 – 4 minute. Po potrebi jih obrnemo (nekatere se obrnejo kar same).
Ocvrte miške polagamo na papirnate brisačke, ki bojo vpile odvečno olje.
Miške postrežemo tople ali hladne posute s sladkorjem v prahu.