Ovsena kaša “čez noč”

Prekonočni ovseni kosmiči brez kuhanja so okusen in hiter zajtrk, idealen za jutra, ko se nam mudi, a bi vseeno radi pričeli dan z nečim zdravim in hranljivim.

Odlično se obnesejo tudi kot obrok “za na pot”, saj jih lahko enostavno shranimo v steklen kozarček s pokrovčkom in odnesemo v službo oziroma vzamemo s seboj na izlet.

 

SESTAVINE:

  • 1/2 skodelice ovsenih kosmičev
  • 1 žlica chia semen
  • 2/3 skodelice mleka (navadno / rastlinski napitek)
  • 1/3 navadnega jogurta (rastlinski za vegane)
  • 1/2 žličke vanilije v prahu / vanilijeve paste
  • 2 žlici sesekljanih orehov
  • 2 žlički agavinega sirupa (neobvezno)
  • 1/2 pretlačene banane
  • ščep soli
  • dva kivija ali drugo sadje po izbiri

POSTOPEK: 

Kosmiče, chia semena in sesekljane orehe zmešamo z mešanico mleka, jogurta in pretlačene banane. Dodamo vanilijo, ščep soli in po okusu dosladkamo. Vse skupaj dobro premešamo.

Kašo pokrijemo in jo čez noč postavimo v hladilnik.

Zjutraj postrežemo s svežim sadjem ali prelivom iz zmiksanega sadja.

Z receptom se lahko vsakič znova malce poigramo, saj lahko kaši dodamo tudi različne dodatke po izbiri nap.:  kokosovo moko, sadni jogurt,  cimet, naribano jabolko ali zmrznjeno sadje, ki bo čez noč spustilo okusen sok.

Veselo eksperimentiranje in dober tek!