Paradižnikova kremna juha s pečeno čičeriko

Preprosta, slastna in omamno dišeča veganska paradižnikova kremna juha. Indijski oreščki poskrbijo za kremasto teksturo, česen in začimbe pa za odličen vonj. Za piko na i po vrhu posujemo pečeno čičeriko in polnovreden obrok je tu!

SESTAVINE:

JUHA:

  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 manjša čebula, sesekljana
  • 2 stroka česna, strta
  • 1/2 skodelice indijskih oreškov, predhodno namočenih 2 uri v vodi
  • 2 -3  skodelice zelenjavne jušne osnove
  • 700 g paradižnika (zelo zreli sveži / iz konzerve)
  • 1 žlička suhega origana
  • 1/4  – 1/2 žličke suhega timijana
  • nekaj listov sveže bazilike
  •  sol
  • poper

PEČENA ČIČERIKA: recepet TUKAJ

POSTOPEK:

Olje segrejemo in na njem popražimo čebulo, ko postekleni, dodamo strt česen. Na hitro popražimo, da zadiši. Odstavimo s štedilnika.

Namočene indijske oreščke temeljito speremo pod čisto tekočo vodo in jih odcedimo.

Paradižnik narežemo nato ga skupaj z oreščki, začimbami, prepraženo čebulo in česnom ter jušno osnovo zmiksamo v gladko kašo. To zlijemo v kozico in odkrito kuhamo dobrih 20 minut, da nekaj tekočine izpari. Če se nam zdi, da je juha pregosta, enostavno prilijemo malo vode / jušne osnove, če je preredka,  jo kuhamo malo dlje.

Postrežemo s popečeno čičeriko ( RECEPT TUKAJ ) ali kruhovimi kockami.

Vir: prirejen recept iz knjige The Oh She Glows Cookbook : Over 100 Vegan Recipes to Glow from the Inside Out


SPODBUJAMO OTROŠKO KULINARIČNO USTVARJALNOST IN MEDSEBOJNO POVEZOVANJE

NAŠI ENOSTAVNI RECEPTI, omogočajo veliko svobodne kuharske ustvarjalnosti in razvijanje kreativnosti pri otrocih. Poigrajte se s predlaganimi dodatki, izboljšajte recept, vzemite samo del, idejo ali postopek in si ustvarite svojo unikatno verzijo jedi.

Da lepi trenutki in kuharske mojstrovine ne bodo utonile v pozabo, jih zapišite, narišite in fotografirajte ter ustvarite čisto svojo kuharsko – spominsko knjigo.