Paradižnikova kremna juha s pečeno čičeriko

Preprosta, slastna in omamno dišeča veganska paradižnikova kremna juha. Indijski oreščki poskrbijo za kremasto teksturo, česen in začimbe pa za odličen vonj. Za piko na i po vrhu posujemo pečeno čičeriko in polnovreden obrok je tu!

SESTAVINE:

JUHA:

  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 manjša čebula, sesekljana
  • 2 stroka česna, strta
  • 1/2 skodelice indijskih oreškov, predhodno namočenih 2 uri v vodi
  • 2 -3  skodelice zelenjavne jušne osnove
  • 700 g paradižnika (zelo zreli sveži / iz konzerve)
  • 1 žlička suhega origana
  • 1/4  – 1/2 žličke suhega timijana
  • nekaj listov sveže bazilike
  •  sol
  • poper

PEČENA ČIČERIKA: recepet TUKAJ

POSTOPEK:

Olje segrejemo in na njem popražimo čebulo, ko postekleni, dodamo strt česen. Na hitro popražimo, da zadiši. Odstavimo s štedilnika.

Namočene indijske oreščke temeljito speremo pod čisto tekočo vodo in jih odcedimo.

Paradižnik narežemo nato ga skupaj z oreščki, začimbami, prepraženo čebulo in česnom ter jušno osnovo zmiksamo v gladko kašo. To zlijemo v kozico in odkrito kuhamo dobrih 20 minut, da nekaj tekočine izpari. Če se nam zdi, da je juha pregosta, enostavno prilijemo malo vode / jušne osnove, če je preredka,  jo kuhamo malo dlje.

Postrežemo s popečeno čičeriko ( RECEPT TUKAJ ) ali kruhovimi kockami.


SPODBUJAMO OTROŠKO KULINARIČNO USTVARJALNOST IN MEDSEBOJNO POVEZOVANJE

NAŠI ENOSTAVNI RECEPTI, omogočajo veliko svobodne kuharske ustvarjalnosti in razvijanje kreativnosti pri otrocih. Poigrajte se s predlaganimi dodatki, izboljšajte recept, vzemite samo del, idejo ali postopek in si ustvarite svojo unikatno verzijo jedi.

Da lepi trenutki in kuharske mojstrovine ne bodo utonile v pozabo, jih zapišite, narišite in fotografirajte ter ustvarite čisto svojo kuharsko – spominsko knjigo.