Pečena ajdova kaša z jabolki

Pripravite čudovito zdravo sladico ali sladki zajtrk iz ajdove kaše in jabolk.

SESTAVINE:

  • 150 g ajdove kaše
  • 500 ml vode
  • 2 jajci
  • 0,5 kg očiščenih jabolk
  • 3 žlice sladkorja
  • sok in lupina 1/2 limone
  • 2 žlici kisle smetane
  • cimet
  • 40 g masla / kokosove maščobe / margarine
  • maščoba za pekač
  • ščepec soli

POSTOPEK:

  • Ajdovo kašo operemo v vroči vodi. Stresemo jo v osoljen krop in skuhamo do mehkega.
  • Umešamo smetano, stopljeno maslo, rumenjaka, 2 žlici sladkorja, naribano limonovo lupinico, ohlajeno in odcejeno ajdovo kašo in nazadje sneg iz beljakov.
  • Jabolka naribamo, pokapamo z limonovim sokom in osladkamo z 1 žlico sladkorja.
  • Pekač ali skledo za narastke namažemo z margarino ter nadevamo z maso iz ajdove kaše, prekrijemo jo z naribanimi jabolki in po vrhu potresemo s cimetom.
  • Pečemo 30 – 40 minut pri temperaturi 200 °C.

USTVARI SI SLADKE SPOMINE!

PERSONALIZIRANE KUHARSKO – SPOMINSKE KNJIGE ZA OTROKE