Slastno in dekorativno drobno pecivo, ki bo očaralo ljubitelje kave in čokolade.
SESTAVINE:
PIŠKOTI:
- 1 rumenjak / 1/2 banane (pire)
- 75 g zmehčanega masla / kokosove maščobe
- 60 g mletega / kokosovega sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 2 žlici kakava v prahu
- 4 žlice čokoladnega pudinga v prahu / koruznega škroba
- 120 g moke
- 1/4 žličke pecilnega praška
- cimet (po okusu)
- ščepec soli
- 2-3 žličke instant kave
- 2 žlici vroče vode
OBLIV:
- temna čokolada
POSTOPEK:
Prve štiri sestavine penasto vmešamo.
V drugi posodi zmešamo suhe sestavine: moko, pecilni prašek, sol, kakav v prahu, cimet ter čokoladni puding / škrob. Mešanico suhih sestavin počasi primešamo mokrim sestavinam. Vse skupaj dobro zmenetemo in na koncu dodamo še kavo, ki jo pripravimo tako, da 5 g instant kave dobro zmešamo z dvema žlicama vroče vode.
Vse zgnetemo v kompaktno testo, ga zavijemo v folijo in postavimo za 1 uro v hladilnik.
Iz testa oblikujemo kavna zrna. Z žlico zajamemo po 1/2 žlice testa, ga med dlanmi oblikujemo v podolgovat svaljek in nekoliko sploščimo.
Zarezo naredimo s pomočjo lesene palčke ali zgornje strani rezila noža.
Piškote pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 °C približno 11 minut.
Ohlajene piškote oblijemo s stopljeno temno čokolado.
Foto in recept: Petra Kavšek, The Foodie
KNJIGA NAJBOLJŠIH SLADIC SLOVENSKIH BLOGERJEV