Piškoti kavna zrna

Slastno in dekorativno drobno pecivo, ki bo očaralo ljubitelje kave in čokolade.

SESTAVINE:

PIŠKOTI:

  •  1 rumenjak / 1/2 banane (pire)
  • 75 g zmehčanega masla / kokosove maščobe
  • 60 g mletega / kokosovega sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 2 žlici kakava v prahu
  • 4 žlice čokoladnega pudinga v prahu / koruznega škroba
  • 120 g moke
  • 1/4 žličke pecilnega praška
  • cimet (po okusu)
  • ščepec soli
  • 2-3 žličke instant kave
  • 2 žlici vroče vode

OBLIV:

  • temna čokolada

POSTOPEK:

Prve štiri sestavine penasto vmešamo.

V  drugi posodi zmešamo suhe sestavine: moko, pecilni prašek, sol, kakav v prahu, cimet ter čokoladni puding / škrob. Mešanico suhih sestavin počasi primešamo mokrim sestavinam. Vse skupaj dobro zmenetemo in na koncu dodamo še kavo, ki jo pripravimo tako, da 5 g instant kave dobro zmešamo z dvema žlicama vroče vode.

Vse zgnetemo v kompaktno testo, ga zavijemo v folijo in postavimo za 1 uro v hladilnik.

Iz testa oblikujemo kavna zrna. Z žlico zajamemo po 1/2 žlice testa, ga med dlanmi oblikujemo v podolgovat svaljek in nekoliko sploščimo.

Zarezo naredimo s pomočjo lesene palčke ali zgornje strani rezila noža.

Piškote pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 °C približno 11 minut.

Ohlajene piškote oblijemo s stopljeno temno čokolado.

Foto in recept: Petra Kavšek, The Foodie


KNJIGA NAJBOLJŠIH SLADIC SLOVENSKIH BLOGERJEV

PRELISTAJ IN NAROČI