Polnozrnate pirine kroglice

Pirine kroglice so odlična in zdrava sladica, ki bo navdušila tudi najizbirčnejše gurmane. Razveselite sebe in najbližje!

SESTAVINE:

POSTOPEK:

  • Čez noč namočeno piro skuhamo in na grobo zmeljemo (nekateri imajo raje bolj fino mleto).
  • Dodamo sesekljane rozine, ki smo jih prej namočili v topli vodi z rumom, javorjev ali agavin sirup in mlete orehe ter začimbe.
  • Maso dobro zgnetemo in pustimo nekaj časa v hladilniku, da se dobro prepoji (ni pa nujno).
  • Z mokrimi rokami oblikujemo kroglice in jih povaljamo v sesekljanih orehih, kokosovi moki ali v kakavu.
  • Namesto rozin lahko uporabimo kako drugo suho sadje, namesto orehov pa lešnike ali mandlje.

Foto: Petra Kavšek

Vir: dopolnjen recept z portala www.kulinarika.net

Leave a reply