Presni jabolčni zavitek

Izjemo okusen veganski jabolčni zavitek, ki ga čisto enostavno pripravimo brez pečice in iz samih zdravih sestavin.

 

SESTAVINE:

  • 1 1/2 skodelice mletih mandljev ali lešnikov
  • 1 skodelica datljev
  • 3 ekološka jabolka (srednje velikosti)
  • mleti cimet
  • 1/2 skodelice rozin (+ rum za namakanje – neobvezno)
  • 2 žlici limoninega soka
  • kokosova moka za posip

POSTOPEK:

Datlje in rozine namakamo približno pol ure.

Mandlje (ali lešnike) ter namočene in odcejene datlje damo v multipraktik. Mešamo, da dobim gladko, homogeno zmes.

To z rokami razprostremo po peki papirju v obliki pravokotnika (cca. 25 x 35 cm). Jabolka olupimo, naribamo in jim primešamo limonin sok.

Na malo manj kot polovico testa naložimo jabolka, potresemo s cimetom in rozinami ter zavijemo. Zavitek po vrhu potresemo s kokosovo moko. Hranimo v hladilniku.


SPODBUJAMO OTROŠKO KULINARIČNO USTVARJALNOST IN MEDSEBOJNO POVEZOVANJE

NAŠI ENOSTAVNI RECEPTI, omogočajo veliko svobodne kuharske ustvarjalnosti in razvijanje kreativnosti pri otrocih. Poigrajte se s predlaganimi dodatki, izboljšajte recept, vzemite samo del, idejo ali postopek in si ustvarite svojo unikatno verzijo jedi.

Da lepi trenutki in kuharske mojstrovine ne bodo utonile v pozabo, jih zapišite, narišite in fotografirajte ter ustvarite čisto svojo kuharsko – spominsko knjigo.