Puhasti pirini muffini z marelicami

Enostaven in slasten recept za rahle pirine mafine z marelicami. Njihova posebna oblika čebelic bo zagotovo očarala vse genaracije.

SESTAVINE:

(za 12 mafinov)

  • 2 jajci
  • 100 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 50 ml mleka / jogurta
  • 50 ml olja
  • 125 g pirine moke
  • 6 g pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 12 polovic marelic iz kompota

DEKORACIJA:

  • čokolada za kuhanje
  • mandljevi lističi
  • bele in temne čokoladne kapljice

POSTOPEK:

Marelične polovice iz kompota odcedimo in osušimo s papirnatimi brisačkami.

Jajca in sladkor stepamo 10 minut, da zmes naraste. Dodamo olje in mleko / jogurt in mešamo do enotne mase.

Na koncu ročno vmešamo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek in ščepec soli.

Pekač za mafine namastimo ali obložimo s papirnatimi posodicami za mafine.  Z maso napolnimo 3/4 vsake posodice za mafine.

Postavimo v pečico segreto na 180 stopinj. Po 10 minutah mafine vzamemo iz pečice in na vsakega položimo 1 polovičko marelice. Mafine postavimo nazaj v pečico in pečemo še cca 5-10 minut.

Pečeni so, ko so zgoraj zlato rumeni.

Ohlajene mafine okrasimo po želji okrasimo s stopljeno čokolado, čokoladnimi kapljicami in mandljevimi lističi.


SPODBUDITE OTROKOVO LJUBEZEN DO KUHANJA IN USTVARJANJA S PERSONALIZIRANO KUHARSKO – SPOMINSKO KNJIGO!

NOVO:

X
error: Ta spletna stran in vsebina je zaščitena z avtorskimi pravicami.