Pečeni šparglji s sirom

Pečeni šparglji s sirom

Hitro in enostavno: recept za šparglje z mocarelo in česnom iz pečice. SESTAVINE: POSTOPEK: Pečico segrejemo na 220 °C. Pekač rahlo namastimo.Šparglje razporedimo po pekaču. V manjši posodici zmešamo olivno olje, česen, sol in poper. Oljno mešanico pokapamo po špargljih in premešamo, da se enakomerno porazdeli.Pečemo 10-15 minut, da se šparglji zmehčajo. Vzamemo iz pečice in potresemo z obema vrstama sira. Postavimo nazaj v…

Read more

Limonine kroglice

Limonine kroglice

Osvežilen sladko – kisel posladek brez sladkorja. Idealen za trenutke, ko si zaželiš nekaj sladkega in zdravega. SESTAVINE: POSTOPEK: Ovsene kosmiče zmeljemo v električnem mešalniku, da dobimo ovseno moko. Vse sestavine (razen kokosove moke) damo v mešalnik in zmiksamo v homogeno zmes. Nastalo maso postavimo za pol ure v hladilnik. S čistimi rokami zajemamo maso in med dlanmi oblikujemo poljubno velike kroglice, ki jih povaljamo v kokosovi moki. USTVARITE NEPOZABNE OTROŠKE SPOMINE V DOMAČI KUHINJI!

Read more

Veganska čokoladna fižolova torta

Veganska čokoladna fižolova torta

Brezglutenska veganska torta pri kateri moko nadomestimo s fižolom, sladkor pa z datlji. Rezultat je okusna, zdrava in sočna poslastica, ki si jo lahko privoščimo popolnoma brez slabe vesti. SESTAVINE: BISKVIT: ZA NAVLAŽITEV: KREMA: NADEV (po želji): POSTOPEK: Lanena semena zmešamo z vodo in pustimo stati 10 minut. Okrogel pekač premera 18 cm obložimo s peki papirjem. V multipraktiku (ali električnem mešalniku)…

Read more

Kokosovi žepki

Kokosovi žepki

Fantastični marmeladni žepki, popolnoma enostavni za pripravo in primerni za ustvarjanje z otroki. Poleg odličnega okusa je njihova dobra lastnost tudi, da se med peko ne odprejo. SESTAVINE: POLNILO: POSTOPEK: Nastrgan kokos zmeljemo v mlinčku za kavo ali v električnem mešalniku do čim bolj drobnega. Iz sestavin zamesimo čvrsto testo, ki ga postavimo v hladilnik za vsaj 1 uro. Spočito testo razvaljamo na debelino…

Read more

Sirup iz smrekovih vršičkov in medu

Sirup iz smrekovih vršičkov in medu

Smrekov sirup z medom nam bo prišel prav v času prehladnih obolenj, saj krepi imunski sistem, blaži simptome suhega in dražečega kašlja ter čisti sluznico in dihalne poti. Med je pri pripravi sirupa iz smrekovih vršičkov veliko močnejše topilo kot sladkor. Iz vršičkov potegne več koristnih snovi, ne da bi za to potrebovali delovanje uv-žarkov. Potrebujemo le minimalno povečano toploto.  Spomladi…

Read more

Jagodno-bezgov tiramisu

Jagodno-bezgov tiramisu

Jagodni tiramisu z bezgovim sirupom – čudovita pomladna različica priljubljene italijanske sladice. SESTAVINE: POSTOPEK: Jagode narežemo na četrtine, pretlačimo jih z vilico ter prelijemo s 4 žlicami bezgovega sirupa in 1 žlico limonovega soka. Pustimo stati 20 minut. Medtem pripravimo kremo. Z električnim mešalnikom gladko zmešamo sladko smetano in skuto. Kremi primešamo malo naribane limonove lupinice, vaniljev sladkor in 2 žlici bezgovega…

Read more

Zdrave čokoladno-slivove energijske kroglice

Zdrave čokoladno-slivove energijske kroglice

Hitro in enostavno pripravljene kroglice iz suhih sliv, čokolade, ajdove kaše in orehov so zdrave, hranljive in tako polne okusa. SESTAVINE: POSIP: POSTOPEK: Vse sestavine za kroglice dobro zmeljemo, da dobimo homogeno maso. Iz dobljene zmesi oblikujemo kroglice in jih povaljamo po željenem posipu. Kroglice hranimo v zaprti posodi v hladilniku. USTVARITE NEPOZABNE OTROŠKE SPOMINE V DOMAČI KUHINJI!

Read more

14 okusnih idej za piknik prigrizke

14 okusnih idej za piknik prigrizke

Odlični slani prigrizki, ki jih lahko pripravite vnaprej in vzamete seboj na pot, izlet ali piknik. Pica polžki Koruzni mafini s sirom Palačinkini zvitki z lososom Zvitki s popečeno zelenjavo in humusom Sendvič rogljiček s pestom, paradižnikom in mocarelo Špinačne želvice Tunini žepki Vegetarijanski “mesni” zavitki Španska krompirjeva omleta Nadevana francoska štruca Enostaven sirov burek Enostaven porov burek Krompirjev burek (Krompiruša) Bučkine…

Read more

Nadevana francoska štruca

Nadevana francoska štruca

Preprosta, hitro pripravljena in okusna hladna predjed. SESTAVINE: POSTOPEK: Francoskim štručkam odrežemo krajčke in jih dobro izdolbemo (pri tem si pomagamo z leseno kuhalnico). Pazimo, da ne poškodujemo skorje. Kruh ki smo ga izdolbli, raztrgamo na manjše koščke. Salamo, trdi sir, papriko in kumarice / olive narežemo na drobne kocke. Vse sestavine, skupaj s kruhovo sredico, zmešamo in začinimo po okusu. Z…

Read more

Vegetarijanski “mesni” zavitki

Vegetarijanski “mesni” zavitki

Gurmanski vegetarijanski prigrizek, ki navduši tudi mesojedce. SESTAVINE: PREMAZ: POSIP: POSTOPEK: Najprej v blenderju ali mlinčku za mletje zmeljemo ovsene kosmiče tako, da dobimo grobo moko. V ponvi na srednje močnem ognju segrejemo olje in dodamo čebulo. Pražimo 3 minute ali dokler se ne zmehča. Dodamo sesekljane gobe in kuhamo 5 minut, nato pa dodamo česen in začimbe, pražimo še 1…

Read more