Sadni kruh iz samo treh sestavin

Najbolj enostaven sadni kruh iz samo 3 sestavin. Brez dodanega sladkorja, mlečnih izdelkov, kvasa, jajc in maščob, pa vendar sočen in okusen.

SESTAVINE:

  • 500 g (3 skodelice) suhega sadja, mešano
  • 1 skodelica sadnega soka, po izbiri / čokoladno mleko
  • 1 skodelica samovzhajajoče moke  (ali 1 skodelica večnamenske moke  + 1/4 čajne žličke soli + 1 1/2 čajne žličke pecilnega praška)

DODATKI PO IZBIRI:

  • oreški
  • rum
  • naribana lupina 1 limone

  • vaniljev sladkor

  • 1/2 žličke cimeta

  • 1/2 žličke mletih nageljnovih žbic

  • 1/2 žličke mletega janeža

POSTOPEK:

Suho sadje prelijemo z 1 skodelico sadnega soka (po želji lahko dodamo rum in začimbe po izbiri) ter pustimo stati 2 uri.
Pečico segrejemo na 130 stopinj.
Namočenemu sadju dodamo moko in dobro premešamo. Če je zmes presuha, dodamo še malo soka. Dobiti moramo precej gosto zmes, ki jo razporedimo v s peki papirjem obložen podolgovat pekač (dolžine 23 cm) ali pekač za torte (premera 17 cm) . Po želji okrasimo s celimi ali sesekljanimi oreščki. Pečemo cca. 2 uri oz. dokler kruh ni pečen. Pečen sadni kruh vzamemo iz modela in ga damo na pladenj ali na mrežico za ohlajanje, odstranimo papir za peko ter počakamo, da se ohladi.

VIDEO:


PODARITE OTROKU UNIKATNO DARILO – ČUDOVIT SPOMIN NA SKUPNE TRENUTKE V KUHINJI!