Skutni ježki

Preprosti ježki odličnega okusa. Njihova priprava pa je tako zelo hitra in enostavna, da boste komaj verjeli.

SESTAVINE:

  • 180  g skute
  • 100 g mletih piškotov (Albert keksi)
  • 75 g grobe kokosove moke
  • 30 g sladkorja v prahu
  • 1 vaniljev sladkor
  • rum, po okusu

DODATKI PO ŽELJI:

kakav v prahu / čokolada v prahu

OBLIV IN POSIP:

  • temna čokolada
  • groba kokosova moka

 

POSTOPEK:

Skuto dobro prepasiramo. Vse sestavine zgnetemo v enotno zmes. (če želimo temno maso, dodamo kakav ali čokolado v prahu po okusu).

Nato sledi ustvarjanje.  V roke primemo nekaj mase in najprej oblikujemo kroglico. Kroglico na enem koncu stisnemo, tako da ježku oblikujemo rilček. Ježke za približno 30 minut postavimo v zamrzovalnik.

Medtem nad vodno paro stopimo čokolado in počakamo, da se nekoliko ohladi.

Ježke vzamemo iz zamrzovalnika in jih pomočimo v čokolado – samo okrogli del (oz. hrbet ježka) in jih nato jih posujemo s kokosovo moko. Ježkom s stopljeno čokolado narišemo še oči in smrček. Okrašene ježke postavimo na hladno, da se čokolada strdi. Prijetno sladkanje! 🙂


USTVARITE NAJBOLJ UNIKATNO KUHARSKO KNJIGO ZA VAŠEGA MALEGA KUHARJA 

error: Ta spletna stran in vsebina je zaščitena z avtorskimi pravicami.