Veganske pohane šnite

Pohane šnite, priljubljena jed iz ostankov kruha, ki obudi spomine na otroške dni. Ste vedeli da jih je mogoče pripraviti tudi brez jajc? Preizkusite ta enostaven veganski recept in si z njimi pričarajte čudovit (sladek ali slan) zajtrk, večerjo ali prigrizek.

SESTAVINE:

(za  4 pohane šnite)

  • 120 ml rastlinskega mleka (sojino / riževo…)
  • 4 rezine starega kruha / kajzerice / žemlje
  • 6 žlic čičerikine moke
  • kokosovo / olivno olje za peko
  • ščepec soli
  • 1 žlička cimeta (neobvezno)
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta (neobvezno)

DODATKI ZA SERVIRANJE PO ŽELJI:

  • agavin / javorjev sirup
  • kokosov / sojin jogurt
  • narezano sadje
  • marmelada
  • jabolčna čežana
  • rezine veganskega sira
  • narezana sveža zelenjava

POSTOPEK:

Kruh oz. kajzerice / žemlje narežemo na približno 2 cm debele rezine.

Nato pripravimo čičerikino maso: v posodo nalijemo rastlinsko mleko ter dodamo čičerikino moko. Če pripravljamo sladko verzijo, po želji dodamo še cimet / vanilijev ekstrakt in vse skupaj zmešamo z metlico, da dobimo gladko zmes (podobno masi za palačinke, le da je bolj tekoča).

V ponev damo malo olja ter počakamo, da se dobro segreje.

Kruhove rezine pomočimo v čičerikino maso. Pazimo, da so cele rezine “oblečene” v maso ter jih položimo v ponev. Pečemo toliko časa, da dobijo zlato rumeno barvo (cca. 4 minute), nato jih obrnemo in pečemo še na drugi strani. Ko postopek ponovimo z novimi rezinami, v ponev dolijemo nekaj olja.

Veganske ocvrte kruhove rezine lahko ponudimo v sladki ali slani različici z dodatki po izbiri. Dober tek!


SPODBUJAMO OTROŠKO KULINARIČNO USTVARJALNOST IN MEDSEBOJNO POVEZOVANJE

NAŠI ENOSTAVNI RECEPTI, omogočajo veliko svobodne kuharske ustvarjalnosti in razvijanje kreativnosti pri otrocih. Poigrajte se s predlaganimi dodatki, izboljšajte recept, vzemite samo del, idejo ali postopek in si ustvarite svojo unikatno verzijo jedi.

Da lepi trenutki in kuharske mojstrovine ne bodo utonile v pozabo, jih zapišite, narišite in fotografirajte ter ustvarite čisto svojo kuharsko – spominsko knjigo.