Veganski polpeti iz špinače in graha

Enostavni in zelo okusni grahovo-špinačni polpeti brez jajc, mlečnih izdelkov in glutena.

SESTAVINE:

  • 300 g zamrznjenega graha
  • ½ sesekljane čebule
  • 1 skodelica (200 g) špinače
  • ¾ skodelice (75 g) ovsenih kosmičev
  • 1 šopek peteršilja
  • 2 žlici mletih lanenih semen
  • 2 stroka sesekljanega česna
  • sol in poper, po okusu
  • olivno olje, za peko

POSTOPEK:

Grah kuhamo pet minut v vreli vodi,  odcedimo in ohladimo.
Ovsene kosmiče v kuhinjskem sekljalniku drobno zmeljemo.
Grah, špinačo, čebulo, lanena semena, peteršilj in česen damo v sekljalnik in zmiksamo do gladkega. Vmešamo zmlete ovsene kosmiče, sol in poper ter zmes za vsaj 30 minut postavimo na hladno.

Oblikujemo polpete, jih zložimo na pekač obložen s peki papirjem in premažemo z malo olja. Pečemo v pečici na 180°C cca. 15 minut, nato pekač vzamemo iz pečice, polpete obrmemo, pekač postavimo nazaj v pečico in pečemo še nadaljnjih 15 minut.

Polpete lahko uživamo kot samostojno jed ali kot del burgerja. Odlično se obnesejo tudi kot čufti v paradižnikovi omaki.


NAJ TUDI VAŠ MALI KUHARSKI MOJSTER USTVARI ČISTO SVOJO KUHARSKO KNJIGO, KI GA BO CELO ŽIVLJENJE SPOMINJALA NA SLADKE TRENUTKE IZ OTROŠTVA.