Res enostaven recept za slastni čokoladni namaz, ki bo navdušil vse, ki se radi na hitro in zdravo posladkamo.
Ne vsebuje oreščkov in mlečnih izdelkov, zato je primeren tudi za vegane. Odličen na kruhu, kot dodatek palačinkam ali nadev za različne sladice in peciva.
SESTAVINE:
1/2 kg banan
125 g temne / jedilne čokolade
1/2 žličke cimeta (neobvezno)
ščepec soli (neobvezno)
1/2 žličke vanilije v prahu (neobvezno)
POSTOPEK:
Banane damo v mešalnik in zmeljemo v kašo. Bananino kašo nato prelijemo v lonec, postavimo na štedilnik in počasi zavremo. Dodamo koščke čokolade in mešamo dokler se čokolada ne stopi. Po želji lahko primešamo še cimet, sol in vanilijo v prahu. Zmes še enkrat na hitro zmikasmo, da se sestavine povežejo.
Namaz lahko uživamo takoj ali pa še vročo zmes prelijemo v steklene kozarce, jih dobro zapremo, pustimo, da se ohladijo ter shranimo v temni shrambi.
NASVETI ZA SHRANJEVANJE:
- Kozarčke za vlaganje s pokrovčki temeljito operemo in vsaj za 15 minut potisnemo v pečico, segreto na 80 °C.
- Vroč namaz nadenemo v vroče steklene kozarčke, ki jih nepredušno zapremo, ovijemo v odejo in ohladimo.
- Namaz se v nepredušno zaprtem kozarcu v temnem in hladnem prostoru ohrani 3-4 mesece.
- Odprt čokoladni namaz hranimo v hladilniku in porabimo v 3 do 5 dneh.
Leave a reply