Hitro pripravljen, zdrav in nasiten zajtrk, ki bo že navsezgodaj razveselil naše brbončice in nas napolnil z enegijo za nov dan.
SESTAVINE:
(za dve omleti)
- 4 jajca
- ščep origana
- ščep timijana
- ščep česna v prahu
- ščep soli
- ščep popra
- 6 -8 žlic naribanega sira
- 80 g tune
- 1/2 avokada
- maščoba za peko
DEKORACIJA:
- koščki avokada
- črna oliva
- rezina sira
- ketchup
POSTOPEK:
V posodici razžvrkljamo po 2 jajci naenkrat in med mešanjem dodamo po ščep vsake od začimb.
Izdolbemo polovico avokada in ga narežemo na koščke. Konzervo s tuno odpremo, sok (ali olje) odcedimo, tunino pa z vilicami zdrobimo.
Ponev segrejemo in jo namastimo z malo maščobe. Nato vanjo vlijemo jajčno mešanico. Znižamo temperaturo in pečemo minuto ali dve. Potem omleto obrnemo in posujemo s 3-4 žlicami naribanega sira. Pečemo še približno minuto, da se sir stopi.
Postopek ponovimo še za drugo jajčno omleto.
Pečeno omleto položimo na krožnik in jo po sredini obložimo s koščki tune in avokada. Zavijemo in po želji dekoriramo. Takoj postrežemo.
PODARITE OTROKU UNIKATNO DARILO – ČUDOVIT SPOMIN NA SKUPNE TRENUTKE V KUHINJI!