Omleta s tuno in avokadom

 

Hitro pripravljen, zdrav in nasiten zajtrk, ki bo že navsezgodaj razveselil naše brbončice in nas napolnil z enegijo za nov dan.

SESTAVINE:

(za dve omleti)

  • 4 jajca
  • ščep origana
  • ščep timijana
  • ščep česna v prahu
  • ščep soli
  • ščep popra
  • 6 -8 žlic naribanega sira
  • 80 g tune
  • 1/2 avokada
  • maščoba za peko

DEKORACIJA:

  • koščki avokada
  • črna oliva
  • rezina sira
  • ketchup

POSTOPEK:

V posodici razžvrkljamo po 2 jajci naenkrat in med mešanjem dodamo po ščep vsake od začimb.

Izdolbemo polovico avokada in ga narežemo na koščke. Konzervo s tuno odpremo, sok (ali olje) odcedimo, tunino pa z vilicami zdrobimo.

Ponev segrejemo in jo namastimo z malo maščobe. Nato vanjo vlijemo jajčno mešanico. Znižamo temperaturo in pečemo minuto ali dve. Potem omleto obrnemo in posujemo s 3-4 žlicami naribanega sira. Pečemo še približno minuto, da se sir stopi.

Postopek ponovimo še za drugo jajčno omleto.

Pečeno omleto položimo na krožnik in jo po sredini obložimo s koščki tune in avokada. Zavijemo in po želji dekoriramo. Takoj postrežemo.


PODARITE OTROKU UNIKATNO DARILO – ČUDOVIT SPOMIN NA SKUPNE TRENUTKE V KUHINJI!