Drobno dekorativno pecivo iz listnatega testa v obliki labodov vam omogoča, da s preprostimi koraki in nekaj osnovnimi sestavinami ustvarite elegantno in okusno pecivo, ki bo zagotovo očaralo vaše goste ob vsaki priložnosti.
SESTAVINE:
TESTO:
- 1 zavitek (275 g) razvaljanega listnatega testa
NADEV:
- 250 g skute
- 125 g kokosove moke
- 6 žlic sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
- noževa konica naribane limonine lupinice (neobvezno)
DEKORACIJA:
- 1 jajčni beljak (za premaz)
- kokosova moka
- mandljevi lističi
- čokoladne mrvice
POSIP:
- sladkor v prahu
POSTOPEK:
Za nadev damo v posodo skuto, obe vrsti sladkorja in naribano limonino lupinico. Vse to zmešamo v enakomerno zmes in primešamo še kokosovo moko.
Z okroglim modelčkom narežemo listnato testo na kroge s premerom 6 cm. Polovico kroga nadevamo z nadevom.
Krog prepognemo na pol, da prekrijemo nadev. Testo trikrat zarežemo kot prikazuje slika.
Žepke položimo na s peki papirjem obložen pekač. Zareze razpremo v obliko laboda.
Žepke premažemo z rahlo stepenim beljakom.
Nato labode okrasimo s kokosovo moko in mandljevimi lističi. Za oko dodamo čokoladno mrvico (oko lahko narišemo tudi naknadno s čokoladno, ko so labodi pečeni).
Žepke pečemo v naprej ogreti klasični pečici na 180 °C, med 12 in 15 minutami. Iz pečice jih vzamemo, ko so po vrhu lepe zlato – rjave barve.
Pečene in ohlajene žepke po želji posujemo še s sladkorjem v prahu.
Dober tek!
UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:
PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE