Žepki iz listnatega testa – labodi

Drobno dekorativno pecivo iz listnatega testa v obliki labodov vam omogoča, da s preprostimi koraki in nekaj osnovnimi sestavinami ustvarite elegantno in okusno pecivo, ki bo zagotovo očaralo vaše goste ob vsaki priložnosti.

SESTAVINE:

TESTO:

  • 1 zavitek (275 g) razvaljanega listnatega testa

NADEV:

  • 250 g skute
  • 125 g kokosove moke
  • 6 žlic sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • noževa konica naribane limonine lupinice (neobvezno)

DEKORACIJA:

  • 1 jajčni beljak (za premaz)
  • kokosova moka
  • mandljevi lističi
  • čokoladne mrvice

POSIP:

  • sladkor v prahu

POSTOPEK:

Za nadev damo v posodo skuto, obe vrsti sladkorja in naribano limonino lupinico. Vse to zmešamo v enakomerno zmes in primešamo še kokosovo moko.

Z okroglim modelčkom narežemo listnato testo na kroge s premerom 6 cm. Polovico kroga nadevamo z nadevom.

Krog prepognemo na pol, da prekrijemo nadev. Testo trikrat zarežemo kot prikazuje slika.

Žepke položimo na s peki papirjem obložen pekač. Zareze razpremo v obliko laboda.

Žepke premažemo z rahlo stepenim beljakom.

Nato labode okrasimo s kokosovo moko in mandljevimi lističi. Za oko dodamo čokoladno mrvico (oko lahko narišemo tudi naknadno s čokoladno, ko so labodi pečeni).

Žepke pečemo v naprej ogreti klasični pečici na 180 °C, med 12 in 15 minutami. Iz pečice jih vzamemo, ko so po vrhu lepe zlato – rjave barve.

Pečene in ohlajene žepke po želji posujemo še s sladkorjem v prahu.

Dober tek!


UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:

PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE

NE ZAMUDITE PRILOŽNOSTI: -5% NA VSE PERSONALIZIRANE KUHARSKE KNJIGE IN ZVEZKE

X