SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Kontaktni podatki

THE FOODIE d.o.o.,

Senožeti 8,

1262 Dol pri Ljubljani

Spletna stran: www.thefoodie.si

E-mail: info@thefoodie.si

IBAN SI56 6100 0001 8269812 pri Delavska Hranilnica BIC: HDELSI22

Podatki o podjetju

Davčna številka: SI50375709

Zavezanec za DDV: NE

Svetujemo Vam, da si pred uporabo spletne strani www.thefoodie.si pazljivo preberete Pogoje poslovanja, če se z njimi ne strinjate, vas prosimo, da spletne trgovine ne uporabljate.

Podatki o straneh

Pridržujemo si pravico do vsebinskih in drugih sprememb tako splošnih pogojev kot tudi pogojev spletne trgovine. Napake so možne in zanje ne prevzemamo nikakršne odgovornosti, razen za napake na izdelku.

Informacije o cenah

Vse cene na spletni strani www.thefoodie.si so navedene v evrih (€). Cene so redne in/ali akcijske s popusti, če gre za slednje, je to jasno označeno. Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila in pod pogoji poslovanja. Če se cena izdelka med obdelavo naročila spremeni, bo ponudnik plačal ceno, navedeno v trenutku naročila. Cene izdelkov na naši spletni strani so na voljo do odprodaje zalog.

Pridržujemo si možnost napak pri cenah izdelkov oz. tehničnih specifikacijah! Vse fotografije so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Naročanje

Oddaja naročila je možna:

 • V spletni trgovini www.thefoodie.si
 • po elektronski pošti na info@thefoodie.si
 • Po telefonu: 070 633 924

Obvezni podatki pri oddaji naročila:

 • Ustanova/Ime in priimek
 • Naslov
 • Davčna številka (samo zavezanci za DDV)
 • Elektronski naslov v primeru spletnega naročila
 • Naročeni izdelki in št. Komadov
 • Način plačila
 • Druge opombe, ki vplivajo na izvršitev naročila

Izbirate lahko med naslednjimi načini plačil:

 • Plačilo po predračunu
 • PayPal varno plačevanje

Če kupec ne izbere način plačila, običajno pošljemo predračunu.

Vsi načini plačila so podrobneje opisani v nadaljevanju

Veljavnost naročila

Kupec s svojim naročilom potrjuje, da sprejema naše prodajne pogoje.

Plačilni pogoji

V spletni trgovini www.thefoodie.si imate naslednje možnosti plačila:

 • po predračunu: na vaš e-poštni naslov pošljemo predračun, po prejetem plačilu z vaše strani pa vam pošljemo plačano blago.
 • PayPal varno plačevanje.

Dostava blaga

Prizadevamo si, da vsa naročila odpremimo v najkrajšem možnem času. Če naročenega blaga ni na zalogi, vas bomo o tem obvestili in se osebno dogovorili o predvidenem dobavnem roku.

Če naročilo ni mogoče realizirati pod navedenimi pogoji, si podjetje pridržuje pravico, da zavrne vaše naročilo.

Ponovno pošiljanje


V primeru, da pošiljke ne prevzamete, zaračunavamo vračilo in ponovno pošiljanje pošiljke, po ceniku Pošte Slovenije.

Zavrnitev prevzema pošiljke ali neprevzete pošiljke

V primeru, da pošiljke ne prevzamete oziroma zavrnete prevzem le te, ste dolžni kriti stroške, ki so nastali. V primeru večjega naročila vas bomo o roku dobave posebej obvestili.

Prednaročilo

 • Nakup v prednaročilu pomeni, da kupec knjigo naroči in plača še pred izidom knjige (tako določa Zakon o enotni ceni knjige). V nasprotnem primeru prednaročniška cena ne velja in kupcu zaračunamo knjigo po redni ceni.
 • Predračun za knjigo pošljemo na kupčev elektronski/poštni naslov praviloma isti ali naslednji dan po prejemu naročila. Kupec plača predračun v 8 dneh, najkasneje pa na dan pred izidom knjige. Knjigo/e pošljemo na kupčev naslov skupaj z računom v 5 delovnih dneh od izida knjige oz. kupca obvestimo, da lahko knjigo/e osebno prevzame.
 • Datum izida knjige je naveden na predračunu in je enak datumu začetka prodaje knjige.
 • Pošiljko pošljemo kot blagovno pismo.

Odstop od nakupa

V skladu s 43.č čl. ZVPot:

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v tridesetih dneh po sporočilu o odstopu. Če potrošnik pravice do odstopa po 43.č členu nima, mora biti to izrecno navedeno.

Reklamacija

V primeru, da ste prejeli nepravilen izdelek ali izdelek, ki vam ne odgovarja, ga takoj reklamirajte s priloženim računom. Stroške vračila plača kupec, stroške zamenjave pa prodajalec. Če zamenjava ne bo mogoča, vam bomo vrnili denar.

Vračilo blaga

Če je blago že dostavljeno na naslov, ima kupec pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga odstopi od kupoprodajne pogodbe. Pisni odstop je možen preko običajne pošte na naslov podjetja ali preko e-poštnega naslova info@thefoodie.si.

Po predhodnem pisnem sporočilu mora biti blago s kopijo računa dostavljeno ali odposlano v 14 dneh na sedež podjetja. Blago mora biti nerabljeno, nepoškodovano, v nespremenjeni količini in originalni embalaži. Paketni izdelki morajo biti vrnjeni po pošti izključno kot paketna pošiljka. Stroške vračila kupec krije sam.

Ponudnik vrne celotno kupnino (kupnina s stroški dobave) najpozneje v 14 dneh od prejetja vrnjenega blaga na transakcijski račun kupca, če je kupec ponudniku v skladu z veljavnimi zakonskimi predpisi in Pogoji poslovanja sporočil, da od pogodbe odstopa in je prejeto blago vrnil v zakonskem roku.

Pravica do vračila ne velja, če je blago uporabljeno ali brez originalnih etiket ali je bilo poškodovano pri nepravilni uporabi, razen če se obravnava kot reklamacija in je bilo blago v takem stanju že pred prejemom.

Varovanje osebnih podatkov

Podjetje The Foodie d.o.o. se zavezujemo, da bomo osebne podatke kupcev, ki so pridobljeni preko spletne strani www.thefoodie.si varovali v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in jih brez izrecne privolitve kupcev ne bomo posredoval tretji osebi ali jih uporabili v druge namene, kot izključno in samo za realizacijo naročil, komuniciranje s kupcem, statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja storitev ter za pošiljanje obvestil, novic in ponudb, v kolikor se kupec za to odloči.

Pri registraciji ali nakupu kupec dovoli podjetju The Foodie d.o.o. zbiranje, obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Podatki se zbirajo na podlagi osebne privolitve posameznika in za nedoločen čas oziroma, če Zakon o varovanju osebnih podatkov predvideva drugače, za čas kot ga predvideva.

Vnašanje osebnih podatkov in podatkov za plačilo poteka preko varnega spletnega obrazca. V okviru prijave se zbirajo naslednji podatki: osebno ime in priimek, naslov stalnega oz. začasnega prebivališča, telefonska številka, naslov elektronske pošte, IP naslov ter arhiv komunikacije s spletno trgovino.

Kupec je tudi sam odgovoren za varovanje osebnih podatkov, zato mora poskrbeti za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko zaščito svojega računalnika.

Izjava o omejitvi odgovornosti

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. The Foodie d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina www.thefoodie.si, vsi podatki in slike izdelkov, prikazani na spletni strani, so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja prodajalca.

Pridržujemo si pravico do tipkarskih napak.

-10% NA VSE PERSONALIZIRANE KUHARSKE ZVEZKE IN KUHARSKO-SPOMINSKE KNJIGE

X