Enostavna in zdrava juha, kjer se sladkoba buče prepleta s svežino jabolka – prava jesenska poslastica.
SESTAVINE:
- 450 g buče (hokaido ali navadne oranžne buče)
- 1 jabolko (očiščeno in narezano na četrtine)
- 1 srednja čebula, razrezana na četrtine
- 2 stroka česna (neolupljena)
- 1 žlica olivnega olja
- sol po okusu
- ¼ čajne žličke kajenskega popra (ali več po okusu)
- 300 ml zelenjavne jušne osnove
- sveže mlet črni poper po okusu
Za posip (opcijsko):
- semena granatnega jabolka
- bučna semena
- svež drobno sesekljan peteršilj
- smetana za kuhanje / kisla smetana
POSTOPEK:
- Pečico segrejemo na 200 °C in pekač obložimo s papirjem za peko.
- Bučo prerežemo na pol, odstranimo semena in vsako polovico narežemo na četrtine. Kose buče skupaj s čebulo položimo na pekač, pokapamo z olivnim oljem in posolimo.
- Pečemo 20 minut, nato dodamo česen in jabolko. Kose buče obrnemo in pečemo še približno 20 minut, da vse lepo zmehča in rahlo porjavi.
- Bučo izdolbemo iz lupine in jo damo v blender. Dodamo pečeno jabolko, čebulo, olupljen česen, kajenski poper in zelenjavno osnovo. Miksamo 2 minuti, da postane juha svilnato gladka. Če je pregosta, dodamo še malo osnove in ponovno zmešamo.
- Poskusimo ter po potrebi začinimo s soljo in sveže mletim poprom.
- Juho po potrebi na hitro pogrejemo na štedilniku, nato jo nalijemo v skodelice. Na vrh dodamo granatno jabolko, bučna semena in peteršilj. Za piko na i lahko na vrh dodamo še žlico kisle ali malo smetane za kuhanje.

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.
UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:
PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE
