Kremna juha iz pečene buče

Enostavna in zdrava juha, kjer se sladkoba buče prepleta s svežino jabolka – prava jesenska poslastica.

SESTAVINE:

  • 450 g buče (hokaido ali navadne oranžne buče)
  • 1 jabolko (očiščeno in narezano na četrtine)
  • 1 srednja čebula, razrezana na četrtine
  • 2 stroka česna (neolupljena)
  • 1 žlica olivnega olja
  • sol po okusu
  • ¼ čajne žličke kajenskega popra (ali več po okusu)
  • 300 ml zelenjavne jušne osnove
  • sveže mlet črni poper po okusu

Za posip (opcijsko):

  • semena granatnega jabolka
  • bučna semena
  • svež drobno sesekljan peteršilj
  • smetana za kuhanje / kisla smetana

POSTOPEK:

  1. Pečico segrejemo na 200 °C in pekač obložimo s papirjem za peko.
  2. Bučo prerežemo na pol, odstranimo semena in vsako polovico narežemo na četrtine. Kose buče skupaj s čebulo položimo na pekač, pokapamo z olivnim oljem in posolimo.
  3. Pečemo 20 minut, nato dodamo česen in jabolko. Kose buče obrnemo in pečemo še približno 20 minut, da vse lepo zmehča in rahlo porjavi.
  4. Bučo izdolbemo iz lupine in jo damo v blender. Dodamo pečeno jabolko, čebulo, olupljen česen, kajenski poper in zelenjavno osnovo. Miksamo 2 minuti, da postane juha svilnato gladka. Če je pregosta, dodamo še malo osnove in ponovno zmešamo.
  5. Poskusimo ter po potrebi začinimo s soljo in sveže mletim poprom.
  6. Juho po potrebi na hitro pogrejemo na štedilniku, nato jo nalijemo v skodelice. Na vrh dodamo granatno jabolko, bučna semena in peteršilj. Za piko na i lahko na vrh dodamo še žlico kisle ali malo smetane za kuhanje.

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.


UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:

PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE