Cake pops brez peke

Majhni prikupni grižljajčki – tortice na palčkah, oblite s čokolado in okrašene po trenutnem navdihu so vedno bolj popularne in primerne za vsako priložnost. Da bo priprava cake pops-ov še bolj zabavna, vam predstavjamo recept brez peke, ki je tako enostaven, da se vam pri pripravi brez težav pridružijo tudi vaši mali kuharski mojstri.

SESTAVINE:

  • 75 g piškotov bebi ali savoiardi
  • 50 -75 g maslenih piškotov (albert)
  • 25 g mletih orehov ali lešnikov
  • 50 g stopljene bele čokolade
  • 0,5 dl mleka
  • 25 g skute / mascarponeja
  • ½ žličke vanilijeve arome
  • ščepec soli

DODATKI (po želji):

  • ¼ male žličke cimeta
  • 1/2 žličke mlete pomarančne lupinice
  • rum

OBLIV:

  • 100 g temne ali bele čokolade za kuhanje
  • 2-3 žličke kokosove maščobe

POSTOPEK:

  1. Obe vrsti piškotov zdrobimo. Najlažje je, če jih damo v plastično vrečko in jih nato zdrobimo s pomočjo valjarja.
  2. Zdrobljene piškote damo v veliko posodo in jih prelijemo z mlačnim mlekom in dodamo ostale sestavine.
  3.  S kuhalnico zmešamo, tako da dobimo enotno zmes.
  4. Če se nam masa zdi preveč mokra, dodamo več mletih piškotov, če pa presuha, dodamo še malo mleka.
  5. Maso moramo poskusiti in po želji lahko dodamo še kakšne druge sestavine.
  6. Maso za 1 uro postavimo v hladilnik, da se ohladi, potem jo lažje oblikujemo.
  7. Oblikujemo kroglice in jih za nekaj minut postavimo v skrinjo, da se strdijo.
  8. Stopimo belo in temno čokolado in ji primešamo kokosovo maščobo. Pripravimo si stojalo, kamor bomo cake popse odlagali (zelo dobro se obnese stiropor). Vsako palčko nato najprej pomočimo v čokolado (cca 1 cm), nato jo zapičimo v kroglico. Kroglico pomočimo v stopljeno čokolado, nato pa s palčko potolčemo po robu kozarca, da odvečna čokolada odteče.

  9. Nato jo posujemo s pisanimi mrvicami oziroma okrasimo s poljubno dekoracijo. Lahko počakamo, da se čokolada strdi in jo nato okrasimo s čokolado druge barve…

  10. Okrašene in dokončane cake popse zapičimo v stiropor in postavimo na hladno, da se ustrezno strdijo.

IDEJA:

Cake popsi čebelice (TRUP: bel čokoladni obliv obravan s kurkumo ČRNE ČRTE: temna čokolada KRILA: diski iz bele čokolade)

USTVARI SI SLADKE SPOMINE!

PERSONALIZIRANE KUHARSKO – SPOMINSKE KNJIGE ZA OTROKE

error: Ta spletna stran in vsebina je zaščitena z avtorskimi pravicami.