Čokoladne domino rezine

Domino rezine so okusno čokoladno pecivo z nežnim biskvitom, premazanim z marmelado in oblitim s čokoladnim prelivom. Njihova posebnost je unikatna dekoracija, saj so okrašene kot prave domine, kar jih naredi še posebaj privlačne. So odlična izbira za praznovanja ali sladkanje ob posebnih priložnostih.

SESTAVINE:

  • 6 jajc (ločite beljake in rumenjake)
  • 150 g kristalnega sladkorja
  • 70 g zmehčanega masla
  • 100 g jedilne čokolade (stopljene)
  • 40 g moke
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 2 žlici krušnih drobtin, namočenih v 3 žlicah ruma
  • 150 g mletih orehov

PREMAZ:

  • marelična marmelada

ČOKOLADNI PRELIV:

  • 100 g jedilne čokolade
  • 100 g masla
  • 1/8 čajne žličke olja

DEKORACIJA:

  • bela čokolada / kapljice bele čokoladne

POSTOPEK:

Priprava mase:
V večji skledi penasto umešamo maslo, sladkor in rumenjake, dokler ne dobimo kremaste zmesi.

Dodajanje sestavin:
K masi primešamo stopljeno čokolado, nato še moko, pecilni prašek, drobtine, namočene v rum, in mlete orehe. Na koncu nežno vmešamo čvrst sneg, stepen iz 6 beljakov.

Peka:
Testo enakomerno razporedimo po pravokotnem pekaču, obloženem s papirjem za peko. Pečemo približno 20 minut pri 200 °C.

Premaz z marmelado:
Pečen biskvit premažemo z marelično marmelado in počakamo, da se popolnoma ohladi.

Priprava čokoladnega preliva:
Čokolado stopimo nad paro in dodamo maslo ter olje. Mešamo, dokler ne nastane gladka in sijoča glazura.

Prelivanje biskvita:
Ohlajeni biskvit prelijemo s pripravljeno čokoladno glazuro in pustimo, da se strdi.

Rezanje:
Biskvit narežemo na pravokotne rezine, podobne dominam.

Okraševanje:
Za dekoracijo uporabimo kapljice bele čokolade ali stopimo belo čokolado ter z njo narišemo črte in pike, kot na pravih dominah.

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.


UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:

PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE