Domino rezine so okusno čokoladno pecivo z nežnim biskvitom, premazanim z marmelado in oblitim s čokoladnim prelivom. Njihova posebnost je unikatna dekoracija, saj so okrašene kot prave domine, kar jih naredi še posebaj privlačne. So odlična izbira za praznovanja ali sladkanje ob posebnih priložnostih.
SESTAVINE:
- 6 jajc (ločite beljake in rumenjake)
- 150 g kristalnega sladkorja
- 70 g zmehčanega masla
- 100 g jedilne čokolade (stopljene)
- 40 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 2 žlici krušnih drobtin, namočenih v 3 žlicah ruma
- 150 g mletih orehov
PREMAZ:
- marelična marmelada
ČOKOLADNI PRELIV:
- 100 g jedilne čokolade
- 100 g masla
- 1/8 čajne žličke olja
DEKORACIJA:
- bela čokolada / kapljice bele čokoladne
POSTOPEK:
Priprava mase:
V večji skledi penasto umešamo maslo, sladkor in rumenjake, dokler ne dobimo kremaste zmesi.
Dodajanje sestavin:
K masi primešamo stopljeno čokolado, nato še moko, pecilni prašek, drobtine, namočene v rum, in mlete orehe. Na koncu nežno vmešamo čvrst sneg, stepen iz 6 beljakov.
Peka:
Testo enakomerno razporedimo po pravokotnem pekaču, obloženem s papirjem za peko. Pečemo približno 20 minut pri 200 °C.
Premaz z marmelado:
Pečen biskvit premažemo z marelično marmelado in počakamo, da se popolnoma ohladi.
Priprava čokoladnega preliva:
Čokolado stopimo nad paro in dodamo maslo ter olje. Mešamo, dokler ne nastane gladka in sijoča glazura.
Prelivanje biskvita:
Ohlajeni biskvit prelijemo s pripravljeno čokoladno glazuro in pustimo, da se strdi.
Rezanje:
Biskvit narežemo na pravokotne rezine, podobne dominam.
Okraševanje:
Za dekoracijo uporabimo kapljice bele čokolade ali stopimo belo čokolado ter z njo narišemo črte in pike, kot na pravih dominah.
Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.
UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:
PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE