Čokoladni kukiji z jogurtom

Ko si zaželimo nekaj sladkega, ni boljšega od doma pečenih kukijev (ameriški piškoti s koščki čokolade)! Saj so zelo preprosti za pripravo in v pol ure že na mizi.

Danes vam predstavljmo različico čokoladnih kukijev brez jajc, z dodatkom jogurta, ki jih odlikuje čudovit okus, hrustljava skorjica in mehka čokoladna sredica.

Čokoladni kukiji so lahko tudi odlična ideja za ustvarjanje z otroki, saj omogočajo, da se brez posebnega truda in modelčkov poigramo z obliko piškotov.

 

SESTAVINE:

  • 1 skodelica kokosovega sladkorja (ali 1/2 skodelice belega sladkorja + 1/2 skodelice rjavega sladkorja)
  • 1/2 skodelice kokosove maščobe / masla
  • ½ skodelice jogurta (navadni / veganski)
  • 2 žlički vaniljevega ekstrakta
  • 1 ¾ skodelice moke
  • ½ žličke sode bikarbone
  • ½ žličke soli
  • ščepec cimeta
  • 2/3 skodelice čokoladnih koščkov / kapljic

DODATKI:

  • čokoladni obliv

POSTOPEK:

Pečico segrejemo na 190 stopinj.

Mehko kokosovo maščobo in sladkor penasto umešamo z mešalcem. Med mešanjem dodamo še na sobno temperaturo segret jogurt in vaniljev ekstrakt. V drugi posodi posebaj zmešamo moko, sodo bikarbono, cimet in sol. Suhe sestavine dodamo mokrim, ter z električnim mešalnikom mešamo pri nizki hitrosti, da dobimo homogeno zmes.

Dodamo koščke čokolade in vse dobro premešamo s kuhinjsko lopatico.

Iz mase oblikujemo kroglice, jih sploščimo in z razmikom polagamo na pekač obložen s papirjem za peko.

Oblika Miki Miške: v primeru, da želimo pripraviti piškote v obliki Miki Miške, oblikujemo ušesa iz dveh manjših kroglic, ki jih sploščimo in pritrdimo k večjemu krogu iz testa. Kot lepilo lahko uporabimo beljak ali moko in hladno vodo zmešano, tako gostoto, da se lahko lepo maže s čopičem.

Kukije pečemo 8 -10 minut. Ohlajene lahko okrasimo s čokoladnim oblivom in marcipanom.

 

FOTO IN RECEPT: Petra Kavšek, The Foodie


PODARITE OTROKU UNIKATNO DARILO – ČUDOVIT SPOMIN NA SKUPNE TRENUTKE V KUHINJI!

 

error: Ta spletna stran in vsebina je zaščitena z avtorskimi pravicami.