Čudovita sladica, ki navduši s sočnostjo, aromatičnim okusom in veliko čokoladnega užitka.
SESTAVINE:
- 5 jajc
- 200 g (kokosovega) sladkorja
- 250 g naribanega korenja
- 3 žlice ruma (neobvezno)
- 100 g moke
- 200 g mletih orehov / lešnikov
- 1 žlica pecilnega praška
- 1/2 žličke limonine lupine
- 1/2 žličke mletih klinčkov
- 1/2 žličke cimeta
PREMAZ:
- marelična marmelada
ČOKOLADNI OBLIV:
- 4 žlice mleka
- 30 g kokosovega olja
- 80 g temne čokolade
POSTOPEK:
Ločimo rumenjake in beljake. Rumenjake in 2/3 sladkorja stepamo, da zmes naraste. Dodamo naribano korenje in rum.
Iz beljakov naredimo sneg in dodamo preostali sladkor, moko s pecilnim praškom, limonino lupino, cimet, orehe in klinčke.
Obe mešanici združimo. Zmes vlijemo v namaščen in pomokan okrogel model s premirom 24 cm. Pečemo približno 40 minut pri 200 stopinjah. Po 15 minutah temperaturo zmanjšamo na 180. Ko se torta ohladi, jo prerežemo ter v sredini in po vrhu premažemo z marmelado.
Na vodni kopeli pripravimo čokoladni obliv in ga polijemo po torti.
Leave a reply