Korenčkova torta s čokolado

Čudovita sladica, ki navduši s sočnostjo, aromatičnim okusom in veliko čokoladnega užitka.

 

SESTAVINE:

  • 5 jajc
  •  200 g (kokosovega) sladkorja
  • 250 g naribanega korenja
  • 3 žlice ruma (neobvezno)
  • 100 g moke
  • 200 g mletih orehov / lešnikov
  • 1 žlica pecilnega praška
  • 1/2 žličke limonine lupine
  • 1/2 žličke mletih klinčkov
  • 1/2 žličke cimeta

PREMAZ:

  • marelična marmelada

ČOKOLADNI OBLIV:

  • 4 žlice mleka
  • 30 g kokosovega olja
  • 80 g temne čokolade

POSTOPEK:

Ločimo rumenjake in beljake. Rumenjake in 2/3 sladkorja stepamo, da zmes naraste. Dodamo naribano korenje in rum.

Iz beljakov naredimo sneg in dodamo preostali sladkor, moko s pecilnim praškom, limonino lupino, cimet, orehe in klinčke.

Obe mešanici združimo. Zmes vlijemo v namaščen in pomokan okrogel model s premirom 24 cm. Pečemo približno 40 minut pri 200 stopinjah. Po 15 minutah temperaturo zmanjšamo na 180. Ko se torta ohladi, jo prerežemo ter v sredini in po vrhu premažemo z marmelado.

Na vodni kopeli pripravimo čokoladni obliv in ga polijemo po torti.


Leave a reply