Brizgani masleni piškoti

Čudoviti piškoti, ki se kar topijo v ustih.

SESTAVINE:

  • 300 g gladke moke
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 1 vaniljev sladkor
  • 150 g mehkega masla
  • 2 jajci
  • 1/2 zavitka pecilnega praška
  • ščepec soli

TEMNO TESTO:

  • 5 – 10 g kakava v prahu
  • 2 – 4 žlice kisle smetane
  • ščepec cimeta

OBLIV:

  • 100 g temne čokolade
  • 3 žličke kokosove maščobe

DEKORACIJA:

  • sesekljane goji jagode

POSTOPEK:

Zmehčano maslo z mešalnikom penasto stepemo. Ko je svetlo in rahlo, postopoma začnemo dodajati sladkor v prahu, vanilijev sladkor in sol. Mešamo, dokler masa ni enakomerna, nato vmešamo jajci, na koncu pa po žlicah dodajamo še moko, ki smo jo prej presejali s pecilnim praškom.

Kakavova zmes: masi dodamo kakava, cimet in kislo smetano. Premešamo z električnim mešalnikom.

Zmes nadevamo v dresirno vrečko s poljubnim nastavkom za brizganje in jo nabrizgamo na papir za peko v obliki srčkov, krogov, rožic …

Piškote pečemo pri 180 stopinjah v že ogreti pečici približno 8 – 10 minut. Pečeni piškoti so zelo rahli, zato jih ne odstranjujemo s papirja za peko, ampak počakamo, da se ohladijo.

Ohlajene piškote poljubno okrasimo s čokolado, ki smo jo skupaj s kokosovo maščobo stopili nad paro. Okrasimo po želji.

 

error: Ta spletna stran in vsebina je zaščitena z avtorskimi pravicami.