Hitri čokoladni mousse iz dveh sestavin

Preprost recept za pripravo čokoladnega moussa brez jajc v samo 15 minutah!

SESTAVINE:

  • 200 g temne čokolade
  • 400 ml smetane za stepanje

POSTOPEK:

Čokolado narežemo na majhne koščke.
Nato v posodici nad paro stopimo koščke čokolade s 100 ml smetane.
Ko je čokolada popolnoma stopljena, jo pustimo stati 5-10 minut, da se ohladi.
V ločeni posodi stepemo preostanek 300 ml smetane za stepanje. Ko postane mehko stepena, ji postopoma dodajamo ohlajeno mešanico čokolade in smetane in stepamo, dokler vrhovi niso videti čvrsti oz. do želene teksture.
Postrežemo takoj ali za 2-3 ure postavimo v hladilnik.
Okrasimo s posipi ali prelivi po izbiri.


USTVARITE NEPOZABNE OTROŠKE SPOMINE V DOMAČI KUHINJI!