Mamljiva sladica, ki vedno navduši: sočni in slastni comki iz skutnega testa. Odličen recept, ki ga je vredno shraniti.
SESTAVINE:
- 300 g pretlačene skute
- 60 g masla (stopljenega)
- 80 g moke
- 80 g pšeničnega zdroba
- 2 jajci
- sol, po okusu
NADEV:
- 15- 20 večjih jagod
ZABELA:
- 100 g masla
- 4 žlice drobtin
- cimet, po okusu
- sladkor, po okusu
POSTOPEK:
- Skuto zmešamo s jajcem in stopljenim maslom.
- Dodamo moko, pšenični zdrob in ščepec soli ter vse sestavine dobro premešamo, da dobimo enotno testo.
- Testo pokrijemo in pustimo počivati približno 30 minut.
- Medtem pripravimo jagode. Operemo jih in jim odstranimo peclje z zelenim delom.
- Spočito testo oblikejmo v štruco in jo razrežemo na 15 – 20 delov. V vsako rezino zavijemo jagodo. Cmoke kuhamo v slani vodi 10 minut.
- Med kuhanjem jagodnih cmokov si pripravimo zabelo; v kozici stopimo maslo, dodamo še drobtine in cimet. Ko se drobtine v maslu zapenijo, kozico odstavimo z ognja.
- Kuhane cmoke poberemo iz vode s penovko. Postrežemo jih s prepraženimi drobtinami in sladkorjem po okusu.
SPODBUDITE OTROKOVO LJUBEZEN DO KUHANJA IN USTVARJANJA S PERSONALIZIRANO KUHARSKO – SPOMINSKO KNJIGO!
