Jagodni cmoki

Mamljiva sladica, ki vedno navduši: sočni in slastni comki iz skutnega testa. Odličen recept, ki ga je vredno shraniti.

SESTAVINE:

  • 300 g pretlačene skute
  • 60 g masla (stopljenega)
  • 80 g moke
  • 80 g pšeničnega zdroba
  • 2 jajci
  • sol, po okusu

NADEV:

  • 15- 20 večjih jagod

ZABELA:

  • 100 g masla
  • 4 žlice drobtin
  • cimet, po okusu
  • sladkor, po okusu

POSTOPEK:

  1. Skuto zmešamo s jajcem in stopljenim maslom.
  2. Dodamo moko, pšenični zdrob in ščepec soli ter vse sestavine dobro premešamo, da dobimo enotno testo.
  3. Testo pokrijemo in pustimo počivati približno 30 minut.
  4. Medtem pripravimo jagode. Operemo jih in jim odstranimo peclje  z zelenim delom.
  5. Spočito testo oblikejmo v štruco in jo razrežemo na 15 – 20 delov. V vsako rezino zavijemo jagodo. Cmoke kuhamo v slani vodi 10 minut.
  6. Med kuhanjem jagodnih cmokov si pripravimo zabelo; v kozici stopimo maslo, dodamo še drobtine in cimet. Ko se drobtine v maslu zapenijo, kozico odstavimo z ognja.
  7. Kuhane cmoke poberemo iz vode s penovko. Postrežemo jih s prepraženimi drobtinami in sladkorjem po okusu.

SPODBUDITE OTROKOVO LJUBEZEN DO KUHANJA IN USTVARJANJA S PERSONALIZIRANO KUHARSKO – SPOMINSKO KNJIGO!