Umešana jajčka in pečene hrenovke hobotnice

Preprosta in zabavna jed z jajci in hrenovkami, ki jo lahko otroci pripravijo skupaj s starši.  Skupno kuhanje je odlična priložnost, da ustvarimo obrok, ki ga bodo otroci z veseljem pojedli.

 

SESTAVINE:

  • 4 mini hrenovke
  • 4 jajca
  • Sol, poper
  • olje / maslo 
  • Žlica kisle smetane
  • Dodatki po želji: rezine sira, koščki avokada, sesekljana sveža zelišča

POSTOPEK:

Hrenovke prepolovimo. Vsako polovico dve tretjini zarežemo, da ustvarimo 8 delov / “lovk”.

Hrenovke popečemo v ponvi na žlici olja do zlato rjave barve. Pečene shranimo na toplem.

V kozico ali ponev damo maslo pristavimo na kuhalnik. Ko se stopi nanj zlijemo razžvljkana jajca. Kuhamo na močnem ognju. Jajca nenehno mešamo, da se ne primejo dna.

Kozico nato za 30 sekund odstranimo z ognja, s čimer upočasnimo proces kuhanja in preprečimo, da bi bila jajca preveč kuhana. Jajca tudi med tem časom večkrat dobro premešamo.

Kozico nato za 30 sekund ponovno pristavimo na ogenj. Postopek kuhanja in umikanja s kuhalnika nadaljujemo še toliko časa, dokler se jajca v kozici ne začnejo strjevati. Takrat jih začinimo s soljo in poprom ter obogati z dodatkom kisle smetane. 

Sledi samo še serviranje umešanih jajčki in hrenovk na krožnik. Jed lahko po želji potresemo s sesekljanimi svežimi zelišči ter postrežemo s češnjevimi paradižniki ter koščki avokada in sira.

 

VEČ IDEJ ZA PRIPRAVO ZABAVNIH JAJČNIH JEDI ZA OTROKE NAJDETE TUKAJ >>>  8 zabavnih načinov priprave jajc, ki bodo navdušili otroke