Veganske ameriške palačinke z bučo

Veganske bučne palačinke so odlična izbira za zajtrk ali sladico – puhasta tekstura in vonj po začimbah vas bosta očarala.

(1 skodelica = 240 ml)

SESTAVINE:

  • 3/4 skodelice ovsene moke
  • 1/2 žličke začimbne mešanice za bučno pito (ali mešanica cimeta, ingverja in klinčkov)
  • 1 žlica javorjevega sirupa
  • 1/2 žličke vanilijeve arome
  • 1/2 skodelice bučnega pireja
  • 1 žlica pecilnega praška
  • 1 žlica jabolčnega kisa
  • 1/4 skodelice rastlinskega mleka (po izbiri)
  • 1/4 skodelice čokoladnih kapljic (neobvezno)

POSTOPEK:

  1. Zmešamo suhe sestavine:
    V eni skledi zmešamo ovseno moko, začimbno mešanico in pecilni prašek.
  2. Zmešamo mokre sestavine:
    V drugi skledi zmešamo javorjev sirup, bučni pire, vanilijevo aromo, jabolčni kis in rastlinsko mleko.
  3. Združimo mokre in suhe sestavine:
    Suhe sestavine dodamo k mokrim in dobro premešamo. Če je testo pregosto, dodamo še malo mleka, da dobimo gladko in gosto zmes.
  4. Pustimo počivati:
    Testo pustimo stati vsaj 5 minut, da se zgosti.
  5. Segrejemo teflonsko ponev:
    Na srednji temperaturi segrejemo teflonsko ponev. Po potrebi dodamo nekaj kapljic rastlinskega olja in maso obogatimo s čokoladnimi kapljicami.
  6. Spečemo prvo stran:
    Z zajemalko ali 1/4 skodelice zlijemo testo na vročo ponev. Palačinko pečemo 2-3 minute, dokler se robovi ne strdijo in jo lahko z lopatko enostavno obrnemo.
  7. Spečemo drugo stran:
    Palačinko obrnemo in pečemo še 2-3 minute, dokler ni zlato rjava.
  8. Ponovimo:
    Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vsega testa.

Postrežemo:
Postrežemo s svežim sadjem, dodatnim javorjevim sirupom ali najljubšim prelivom. Dober tek! 🍁🥞

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.


UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:

PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE