Veganske bučne palačinke so odlična izbira za zajtrk ali sladico – puhasta tekstura in vonj po začimbah vas bosta očarala.
(1 skodelica = 240 ml)
SESTAVINE:
- 3/4 skodelice ovsene moke
- 1/2 žličke začimbne mešanice za bučno pito (ali mešanica cimeta, ingverja in klinčkov)
- 1 žlica javorjevega sirupa
- 1/2 žličke vanilijeve arome
- 1/2 skodelice bučnega pireja
- 1 žlica pecilnega praška
- 1 žlica jabolčnega kisa
- 1/4 skodelice rastlinskega mleka (po izbiri)
- 1/4 skodelice čokoladnih kapljic (neobvezno)
POSTOPEK:
- Zmešamo suhe sestavine:
V eni skledi zmešamo ovseno moko, začimbno mešanico in pecilni prašek. - Zmešamo mokre sestavine:
V drugi skledi zmešamo javorjev sirup, bučni pire, vanilijevo aromo, jabolčni kis in rastlinsko mleko. - Združimo mokre in suhe sestavine:
Suhe sestavine dodamo k mokrim in dobro premešamo. Če je testo pregosto, dodamo še malo mleka, da dobimo gladko in gosto zmes. - Pustimo počivati:
Testo pustimo stati vsaj 5 minut, da se zgosti. - Segrejemo teflonsko ponev:
Na srednji temperaturi segrejemo teflonsko ponev. Po potrebi dodamo nekaj kapljic rastlinskega olja in maso obogatimo s čokoladnimi kapljicami. - Spečemo prvo stran:
Z zajemalko ali 1/4 skodelice zlijemo testo na vročo ponev. Palačinko pečemo 2-3 minute, dokler se robovi ne strdijo in jo lahko z lopatko enostavno obrnemo. - Spečemo drugo stran:
Palačinko obrnemo in pečemo še 2-3 minute, dokler ni zlato rjava. - Ponovimo:
Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vsega testa.
Postrežemo:
Postrežemo s svežim sadjem, dodatnim javorjevim sirupom ali najljubšim prelivom. Dober tek! 🍁🥞

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.
UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA: