Bučkin narastek je lahka in okusna jed, ki je idealna za poletne dni. Priprava je preprosta, rezultat pa je sočen in dišeč narastek, ki ga lahko postrežemo kot prilogo ali samostojno jed.
SESTAVINE:
- 700 g zelenih bučk
- 100 g naribanega sira
- 6 žlic pirinega / pšeničnega zdroba
- 3 jajca
- 1/2 žličke suhega timijana
- 1/2 žličke česna v prahu
- 1/2 žličke paprike v prahu
- 1 žlička čebule v prahu
- sol, po okusu
POSTOPEK:
- Priprava bučk: Bučke operemo in grobo naribamo. Naribane bučke damo v cedilo, jih posolimo in pustimo stati približno 15 minut, da spustijo odvečno vodo.
- Ožemanje bučk: Po 15 minutah, ko so bučke spustile nekaj vode, jih dobro ožamemo. To lahko naredimo s čistimi rokami ali pa jih zavijemo v kuhinjsko krpo in iztisnemo odvečno tekočino.
- Priprava mase: V veliki skledi stepemo jajca. Ko so jajca stepena, dodamo nariban sir (po želji nekaj sira prihranimo za po vrhu), zdrob, timijan, česen v prahu, papriko v prahu, čebulo v prahu in sol. Vse skupaj dobro premešamo.
- Dodajanje bučk: Ko je mešanica pripravljena, dodamo ožete bučke in še enkrat vse skupaj dobro premešamo, da se vse sestavine enakomerno povežejo.
- Priprava pekača: Pečico segrejemo na 200°C. Medtem ko se pečica segreva, pripravimo pekač (približno 20 x 20 cm). Pekač namastimo ali obložimo s peki papirjem.
- Polnjenje pekača: Bučkino maso enakomerno razporedimo po pekaču. Po vrhu pa potresemo prihranjen sir.
- Peka: Pekač damo v predhodno ogreto pečico in narastek pečemo približno 35-45 minut, oziroma dokler ni zlato rjave barve.
- Postrežba: Ko je narastek pečen, ga rahlo ohladimo. Nato ga narežemo na kose in postrežemo. Odlično se poda kot priloga ali samostojna jed.
Dober tek!

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.
UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA: