Bučni kari (curry) s čičeriko

Ta veganski bučni curry s čičeriko je hitro pripravljen in enostaven za pripravo. Bogat okus kokosovega mleka in začimb se odlično ujema z bučo, čičeriko in špinačo, kar ustvari hranljiv in okusen obrok.

SESTAVINE:

  • 1 žlica kokosovega olja
  • 2–3 stroki česna, sesekljani
  • majhen košček svežega ingverja, sesekljan
  • 1 rdeča čebula, sesekljana
  • 2 žlici rumenega curry prahu ali paste
  • 600 g oranžne buče, narezane
  • 150 g sveže špinače
  • 1 pločevinka čičerike (265 g), oprana in odcejena
  • 1 pločevinka kokosovega mleka (400 ml)
  • 1 žlica limoninega soka
  • sol in čili v prahu po okusu

POSTOPEK:

V ponvi segrejemo kokosovo olje. Dodamo nasekljano čebulo, jo rahlo posolimo in pražimo, dokler ne postane zlato rjava.

Ko je čebula mehka, dodamo na kose narezano bučo in premešamo, da se rahlo prepraži.

Dodamo česen, ingver in curry pasto, pražimo, da začimbe zadišijo.

Prelijemo s kokosovim mlekom, po potrebi dodatno posolimo, premešamo in kuhamo približno 15 minut.

Na koncu dodamo čičeriko in špinačo, kuhamo še nekaj minut, da se špinača zmehča.

Po okusu dodamo še limonin sok ter dodatno sol in čili v prahu, če je potrebno.

Skrivnostna sestavina je vedno LJUBEZEN.


UNIKATNO, ZABAVNO IN UPORABNO DARILO ZA LJUBITELJE KUHANJA:

PERSONALIZIRANI ZVEZKI ZA RECEPTE