Hitro pripravljene čokoladne poslastice za male in velike sladkosnede.
SESTAVINE:
- 200 g piškotov bebi ali savoiardi / domačega biskvita
- 50 g maslenih piškotov (Albert / veganski masleni piškoti)
- 50 g mletih orehov ali lešnikov
- 100 g stopljene temne čokolade
- 1,5 dl pomarančnega soka
- 2 žlički marelične marmelade
- 1 žlica kakava v prahu
- cimet, rum, vanilja v prahu, instant kava (po okusu)
- ščepec soli
POSIP: kokosova moka, kakav v prahu, mleti oreščki, čokoladne mrvice …
OBLIV: temna / jedilna / bela čokolada
POSTOPEK:
1. Obe vrsti piškotov zdrobimo.
2. Vse sestavine damo v veliko posodo in jih s kuhalnico temeljito premešamo, da dobimo enotno zmes.
3. Če je masa preveč mokra, dodamo več piškotov, če je presuha, pa še malo soka.
4. Za eno uro postavimo v hladilnik.
5. Iz mase oblikujemo kroglice in jih oblijemo s poljubnim oblivom in/ali povaljamo v poljubnem posipu.
IDEJE:
ČOKOLADNE KROGLICE ČEBELICE: čokoladna kroglica, rumen čokoladni obliv, temna čokolada, mandljevi lističi
ČOKOLADNI ZAJČKI: dve čokoladni kroglici, čokoladni obliv, mandlji, marcipan, sladkorni srčki
ČOKOLADNE OVČKE: čokoladna kroglica, bel čokoladni obliv, kokosova mokam marcipan
ČOKO MEDVEDKI: Iz mase za ježke oblikujemo kroglice, jih damo za pol ure v zamrzovalnik, pomočimo v čokoladni obliv (jedilna čokolada in maslo stopljena na vodni pari), okrasimo s polovičkami lešnikov in ovsenimi kosmiči ter s stopljeno čokolado medvedku narišemo oči in gobček.