Čokoladni navihančki / Navihane rožice z Nutelo

Prikupni čokoladni žepki v obliki rožic, ki so narejeni v manj kot 30 minutah in jih zmanjka kot bi mignil.

SESTAVINE:

(za 6 žepkov)

  • 1 zavitek (275 g) razvaljanega listnatega testa
  • Čokoladno lešnikov namaz (recept za ZDRAV DOMAČ ČOKOLADNO-LEŠNIKOV NAMAZ – TUKAJ)
  • Arašidovo maslo (neobvezno)
  • Banana, narezana na kolute (neobvezno)
  • sesekljani oreščki / semena (neobvezno)
  • 1 jajce, razžvrkljano s ščepecem soli, za premaz ( VEGANSKA RAZLIČICA:jajce preprosto izpustimo)

 

 

POSTOPEK:

Listnato testo narežemo na 6 kvadratov enake velikosti. Nato oblikujemo rožice kot je prikazano na fotografijah:

Testo premažemo z razžvrkljnim jajcem. Na sredino vsakega kvadrata razporedimo poljuben nadev.

Testo 2x zložimo kot kuverto. Robove dobro stisnemo skupaj.

Žepek obrnemo in robove nekoliko zaobljimo. Z nožem 8x zarežemo “kote”.

Robove s pomočjo noža zasukamo navzgor.

Premažemo z razžvrkljnim jajcem ter posujemo s sesekkjanimi oreščki / smeni. Damo v pečico in pečemo 15-20 minut na 180 stopinjah v ventilacijski pečici, oz. dokler navihančki ne postanejo zlato rjave barve.

Foto in recept: Petra Kavšek


SPODBUJAMO OTROŠKO KULINARIČNO USTVARJALNOST IN MEDSEBOJNO POVEZOVANJE

NAŠI ENOSTAVNI RECEPTI, omogočajo veliko svobodne kuharske ustvarjalnosti in razvijanje kreativnosti pri otrocih. Poigrajte se s predlaganimi dodatki, izboljšajte recept, vzemite samo del, idejo ali postopek in si ustvarite svojo unikatno verzijo jedi.

Da lepi trenutki in kuharske mojstrovine ne bodo utonile v pozabo, jih zapišite, narišite in fotografirajte ter ustvarite čisto svojo kuharsko – spominsko knjigo.