Kokosovo pecivo z zdrobom je odlična in zelo sočna sladica, v kateri se čudovito prepletata okusa čokolade in kokosa. Priprava sladice je zelo enostavna, le sam postopek okraševanja je malo daljši, a je rezultat v obliki simpatičnih sladkih zasneženih hišk vreden truda.
BISKVIT:
- 2 jajci
- 100 g (kokosovega) sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 1 dl mleka
- 1 dl olja
- 130 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 20 g kakava v prahu
- ščepec soli
KREMA 1:
- 500 ml mleka
- 75 g sladkorja
- 10 g rumovega sladkorja
- 75 g pšeničnega zdroba
- 100 g kokosove moke
KREMA 2:
- 250 ml mleka
- 35 g sladkorja
- 10 g rumovega sladkorja
- 35 g pšeničnega zdroba
DEKORACIJA:
- kokosova moka (za valjanje)
- temna čokolada
- bela čokolada
- čokoladne bobi palčke
- pisani bonboni
POSTOPEK:
V posodi za mešanje zmešamo vse sestavine za biskvit. Pekač (velikosti približno 25 x 20 cm) obložimo s peki papirjem in vanj vlijemo polovice mase za biskvit.
Pečemo 20 minut v pečici ogreti na 160°C.
Medtem pripravimo KREMO 1: mleko zavremo, dodamo sladkor in pšenični zdrob. Med stalnim mešanjem kuhamo nekaj minut, da se zmes zgosti, nato dodamo kokos.
Po 20 minutah vzamemo biskvit iz pečice, čez vlijemo kremo in jo porazdelimo po celotnem biskvitu. Čez kremo vlijemo drugo polovico testa za biskvit in ga lepo poravnamo po celotni površini.
Pekač postavimo nazaj v pečico in pecivo pri enaki temperaturi pečemo še cca. 20 minut oz. dokler ni pečeno.
Pečeno pecivo vzamemo iz pečice in počakamo, da se ohladi. Nato ga narežemo na trikotnike.
Sledi priprava KREME 2: mleko zavremo, dodamo sladkor in pšenični zdrob. Med stalnim mešanjem kuhamo nekaj minut, da se zmes zgosti.
S kremo 2 premažemo daljša robova trikotnika in ju nato povaljamo v kokosu.
Hišici dodamo čokoladno bobi palčko za dimnik in nadaljuejmo z okraševanjem, kjer lahko domišljiji pustimo prosto pot.
Okrašene hišice postavimo na hladno, da se čokolada strdi in krema ohladi.
RECEPT IN FOTO: Petra Kavšek, The Foodie